Makale / Güncel Makaleler

Eklenme Tarihi : 1/8/2024
Okunma Sayısı : 433
Yorum Sayısı : 17
Günün Yazısı

Bu Yazı 1/9/2024 tarihinde
GÜNÜN YAZISI
olarak seçilmiştir.
Bilin  Bakalım Bu  Adam  Ne  Yapıyor?

Fotoğraflarını gördüğünüz adamdan bahsediyorum.(2 ve 3 No'lu fotoğraflar) Bilin bakalım bu adam ne yapıyor?
Durun işinizi kolaylaştırayım.
a) Elini kulağına atmış şarkı-türkü söylüyor
b) Başı ağırdığı için şakaklarını ovuyor
c) Yoga- meditasyon benzeri bir şeyler yapıyor
d) Delidir, ne yapsa yeridir. Ne yaptığını kendisi de bilmiyor
e) Müslümanlara ilim öğretiyor.
Evet, şıkları teker teker gözden geçirelim.
Cevap a) Şıkkı olabilir mi?
Olamaz. Zira tuvalet ve banyo gibi yerlerde insanın sesinin daha güzel çıktığına dair bir inanış olmasına rağmen aynı karedeki ikinci fotoğrafa baktığımızda adamın bir başka amacı daha olduğunu görüyoruz. O halde bu şıkkı eliyoruz.
b) Şıkkı olabilir mi?
Olamaz. Başı ağrıyorsa rahat bir koltuğa oturur ya da kanepeye uzanır, şakaklarını o vaziyette ovar.
c) Şıkkı olabilir mi?
Banyo, lavabo, tuvalet gibi alanlar yoga, meditasyon ve benzeri eylemler için hiç de uygun yerler olmadığı için bu şıkkı da eleyebiliriz.
d) Şıkkı olabilir mi?
Mümkündür. Eğer adam deliyse nerede ne yaptığına bakılmaz. Her yerde her şeyi yapabilir.
e) Şıkkı olabilir mi?
''Ohaaaa. Lavabo, banyo ya da tuvalette ilim mi öğretilirmiş? Bu şık kesinlikle olamaz. Doğru cevap olsa olsa d şıkkıdır.'' mı dediniz?
Üzgünüm, yanlış cevap verdiniz.
Bu adam gördüğünüz fotoğraflarda Müslümanlara Peygamberimizin bir sünnetini(!) öğretiyor.
Peki nedir biz Müslümanlara öğrettiği Peygamber sünnetinin(!) konusu?
Bu sünnetin(!) konusu: ''Hz. Peygamber (S.A.S) nasıl def-i hacet eylerdi?''
Adam, uygulamalı olarak anlatıyor. İnanmayanlar şu videoyu seyredebilirler.
'' Yahu doğru ya da yanlış, adam Peygamberimizin (S.A.S) Sünneti diyor. Bunun ilim öğretmekle ilgisi ne?'' Diye mi sordunuz?
O ilgiyi de bir başka adamdan dinleyelim o zaman.
Aşağıdaki videonun 58. saniyesinden itibaren açıklıyor. '' Bir adamın öğrendiği ilimden bir mevzu bin rekat nafile namaz kılmaktan hayırlıdır. Hadisinin yorumunu yaparken... ''Hendese( Geometri ), felsefe, mimarlık bölümünün ilmi, namazdan efdal olur mu?'' Diyerek.
Gerçek ilim ne peki?
Hz. Peygamberin nasıl def-i hacet eylediğini öğretmek ve öğrenmek (!)
''Ahirette sana fizik, kimya mı soracaklar? Kabirde sorulacak soruların Arapçasını ezberlesene.'' ( Bu da ilim )
Bana '' Sen din adamı mısın? Ehliyetin var mı? Keramet sahibi misin?'' Diye soranların akıllarının ucundan bile geçmez bu mübareklere (!) '' Hocam, madem sünnet diyorsun o halde bu sünnet, hadis kitaplarında yazılı olmalı. Hangi Hadis kitabında bahsediliyor Peygamberimizin nasıl def-i hacet eylediği?'' Diye sormak.
Sahi, hiç bahsettiğim adamın anlattığı şekilde yani küçük abdestinizi yaparken sağ kulağınızı kapatıp sol böbreğinize baskı uyguluyor musunuz?
Büyük abdestinizi yaparken sakaklarınıza baskı yapıyor musunuz?
Eğer yapmıyorsanız başlayın yapmaya, sünnettir (!)
Haydi yine iyisiniz. Sayemde bir sünnet daha öğrenerek bir sürü sevap kazandınız. Ben de tabii ki sizlere öğretmek suretiyle kaptım sevabı.
*****
1272 Yılında yaptırılan Kırşehir Caca Bey Medresesinin kapısında roket tasvirli sütunlar vardı. Güneş sistemini gösteren bir sistem vardı. Dünyanın eksenin eğikliği sembolize ediliyordu Avrupa henüz dünyayı tepsi gibi dümdüz zannederken. (1 No lu fotoğraf. ) Fatih Sultan Mehmed İstanbul'u feth etmek için İstanbul kapılarına dayandığında yani Türkler Caca Bey Medresesini inşa ettikten 181 yıl sonra Bizanslı ruhbanlar ve halk hâlâ '' Melekler erkek midir dişi mi?'' tartışmaları yapıyorlardı.
Bugün çok şükür İslam aleminde '' Melekler dişi midir yoksa erkek mi?'' Diye bir tartışma yok. Artık bilim diye Peygamberimizin nasıl def-i hacet eylediğini öğreniyoruz. Bizanslı ruhbanlar ve Bizans halkı nasıl ki Fatih Sultan Mehmet İstanbul kapılarına dayandığında Ayasofya'ya doluşarak göklerden inecek meleklerin şehri Türklerden kurtarmasını beklediyse aynı şekilde bizler de göklerden gelecek Ebabil kuşlarının Kudüs ve daha nice İslam beldesini zalimlerin elinden kurtarmasını bekliyoruz.
Şimon Perez ne kadar haklı demiş.
Gazeteciler Şimon Perez’e “Kuran-ı Kerim sizin devletinizin yıkılacağını haber veriyor” diye hatırlattıklarında; Perez şu cevabı vermiş: “Kuran’ın bahsettiği Müslümanlar gelsin düşünürüz!”
*****
1924'de Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile kapatılan medreseler günümüzde yeniden açılıyor. Hatta bir cemaatin ( Aynı zamanda tarikatın ) medresesi var ki Dünyanın en büyük ikinci medresesi olmakla öğünüyor... Peki içlerinde bir tane olsun ta 1272'de yaptırılan Caca Bey Medresesi gibi olan medrese var mı? Yani hem dini bilimlerin hem de beşeri bilimlerin öğretildiği medrese?
Bir tane olsun Fatih Sultan Mehmet'in Sahn-ı Seman Medresesi gibi medrese var mı?
Bir tane olsun Avrupalıların ilim tahsil etmek için çocuklarını gönderdikleri zamanın Oxford'u, Harvard'ı olan Süleymaniye Medresesi gibi medrese var mı?
Ben bilmiyorum, o sebeple soruyorum. Var mı?
Ahirette bize fizikten, kimyadan, hendeseden sormayacaklarına göre sanırım yoktur.
( Bilin Bakalım Bu Adam Ne Yapıyor? başlıklı yazı Sami Biber tarafından 1/8/2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.