Uzun süredir konuştuğu bir erkek arkadaşının olduğunu,evlenmeyi düşündüklerini,yarın akşam misafirliğe getirip tanıştırmak istediğini utana sıkıla söylediğinde babasının kızıp bağıracağını sanmıştı genç kız   ancak babasının cevabı şu olmuştu:
" Gelsin kızım,oturup  konuşalım tanışalım,senin sevdiğini  ben neden sevmeyeyim?"

Sevdiği oğlanla evlilik hayali kurmaya başlayan kız,sevinçten havalara uçuyordu.Salonu,oturma odasını ve mutfağı öyle bir temizledi ki bal dökülüp yalanır cinsinden.Tüm odaların perdelerini değiştirdi, yerlere yeni halılar serdi,kapıları-pencereleri,duvarları saatlerce sildi,güzel kokular sürünce  gül bahçesi gibi kokuyordu odalar.Herşey dörte dörtlük  olmalıydı ki tanışma merasimi dillere destan olmalıydı.

Sevdiceğinin en çok sevdiği  keki ile tuzlu kurabiyeyi yapmak için kollarını sıvamış,en çok sevdiği beyaz buluzunu da giymeyi unutmamıştı,hafif makyaj ve çiçekli uzun etek.

Ertesi gün babasına sordu:
- Nasıl buldun baba Erol'u?
- Terbiyeli,efendi bir çocuğa benziyor ama zamanın ne getireceği belli olmaz.

Aradan üç ay geçer ve kız sevgilisinden ayrılır, kızının üzgün olduğunu gören babası sorar:
-Hayrola kızım,nedir bu halin?
- Biz Erol'le ayrıldık baba.
- Biliyordum kızım.
Şaşırır  kız:
- Nerden biliyordun baba?
-Benim akıllı kızımın o akılsız adama pabuç bırakmayacağını biliyordum.
- Peki daha önce neden söylemedin bana?
- Kızım;birbirlerinizi  çok seviyordunuz eğer ben o delikanlıyı istemediğimi söyleseydim  benimle düşman olacaktın belki de hiç barışmayacaktın yani yalan sevgininizin faturasını bana kesecektiniz.Bunda da vardır bir hayır;sabret ve şükret ki karşına senin gibi temiz kalpli insanları  çıkarsın Allah.
( Akıllı Kızım başlıklı yazı berberce tarafından 3.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.