AKCİĞERDE BAŞLADI-BEYİNDE DEVAM ETTİ-HENÜZ BİTMEDİ.7

Yemeden olmaz

Gaia ve Uranüs  tanrıça ATENA’nın onuruna yapılacak olan,Panathenaea festivaline davetlidirler.

Uzun süren hastane maceralarından sonra bu davet çok iyi gelecektir.GAİA  ve URANÜS en küçük oğulları KRANOS’un elinden tutarak .Panathenaea festivaline giderler.o zamanlar yemek yemek,şarap içmek,aynı zamanda kültür, inanç ve sosyalleşmeydi.Olimpos mutfağı diye bir kavram vardı.Ambrosia ve nektar tanrılar ve tanrıçalar için ölümsüzlük iksiri olarak kabul ediliyordu.Tanrıça DEMETER’in pamuk elleri ile yaptığı Olimpos mutfağından bir nasihati tüm katılanlara açıkladı.Ye Yağlıyı İç Suyu Donarsa Donsun

Ye Tatlıyı İçme Suyu Yanarsa Yansın. Dedi tanrıça DEMETER.eline sağlık çok güzel olmuştu..DİONİSOS, festivaldeki içilecek tüm şarapların sponsorluğunu ve tüm eğlencelerin organizasyonundan sorumlu tanrıydı. HELİOS yeni aldığı dört çeker atlı arabası ile festival alanına girdi.Araba dört beygir gücündeydi,İki beygir gücündeki arabayı herkez biliyordu ama teknolojide ilerliyordu yanında PLOUTOS oturmaktadır. Alana en son ZEUS elinde bir demet şakayık çiçeği ile alana girer.Alkışlar arasında ATENA. ZEUS’u  kucaklar çok sevinmiştir.ZEUS’un olmadığı bir festival hiçbir zaman kabul edilemezdi.

 

URANÜS festival bittiğinde ,kendi yemeyeceğim hikayeyi hiç kimsenin önüne koymam.diye bağırdı.

İda dağında yapılacak Güzellik yarışmasında buluşmak üzere tüm katılanları İDA ya davet etti Tanrıça DEMETER çok daha güzel bir organizasyon olacak dedi. Sağlıcakla kalalım.İda da buluşalım.sloganımız olsun dedi GAİA.

( Yemeden Olmaz başlıklı yazı hamit-yenigun tarafından 6.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.