OKUMA  VE FETÖ       
        Adam TC nin en iyi iktisat okulunu iniglizce olarak bitiriyor..ABD ne gidiyor yüksek lisansını sonrasında doktorasını yapıyor..Çok uluslu şirketlerde çalışıyor..Kariyerinde danışmanlık yapacak hukuki ve iktisadi bilgiye kavuşuyor..
          Bir devletin başbakanı,bakanı sana ihtiyacımız var diye çağırıyor..Bir bakıyorsun milletin  çok affedersiniz “ağzına s*çıyor”Hani oğlum okul okumuştunuz ?Engin C*van geldi.Yıllardır milleti e v sahibi yapmak ,toplu konut hamlesi yaparak kalkınmaya katkı sağlamak  için kurulmuş bankanın anasını S*kti banka şimdi mevta oldu..
          TC nin ilk kadın başbakanı ,sarışın bayan diye lanse edilen Amerikan çifte vatandaşı olduğu söylenen yine oranın okumuşu bir geldi,Pir geldi..Biz 30 sene siyaset yaptık.  Partide delege olamadık.Kadın siyaset dışından geldi önce genel başkan, sonra başbakan oldu..Tarihin göreceği en büyük 1994 krizini de TC ilk defa yaşadı..Evini satanlar ,TL ile krize yakalanınca o gün yarıya satmış oldu..Fetö o kadının zamanında harbiye ye kitlesel olarak girdi.. Faili meçhuller yılda 700 leri buldu
1999 lara geldiğimizde” biraraya gelemezler koalisyonu  “kuruldu ..İflas edmez denilen bankalar iflas etti..İflas eden  banka sayısı 20 leri geçti çünkü bankanın sahipleri kendi bankalarının içini hırsızlamıştı..
         Yine ABD den medet unmuk “gel Kemal “dedik Kemal bir geldi özerk kuruluşlar.Ö zel vergiler,milletin cebine daldı.Meğerse özerk kuruluşlar kötü niyetli olarak özerkliğinden, ödün verilerek kullanılırsa “tetikçi “niteliğinde tasfiye memuruymuş da biz bilmiyormuşuz…
Milletin burnundan kan geldi..Alım gücü iyice düştü..Almanya toplantıları şu bu derken Meşhur tek kişilik seçim kararı ile 3 Kasım 2002 geldiğinde “Kurban Türkiye” bant değişikliği ile Fetö eliyle paketlenme  safhasına girdiğini 15 Temmuz da aydık…
      Şimdi 7 iklimde faaliyet gösteren Fetö Mekanizmasını ilkokul mezunu Erzurum köyünden çıkmış ,muhtemelen kuran kursu tipli eğitim almış birisi;
    -  oluşumunu sağlar,
     -bu oluşumun birbirinden habersiz olacak iletişimini sağlar,
       -sokak sokak ,mahalle mahalle ,şehir şehir,ülke ülke ,kıta kıta imam atar.Yönetimini sağlar..
         -Sektör sektör  planlama yapar..
          -Her sektöre bir ülke ,her ülkeye giriş çıkış paralarını koyar..
           -Memurun alımlarından,aidat niteliği taşıyan  maaş tahsilatlarına kadar bir denetim ve tahsilat bürosu kurar..
             -Devlet mallarının ve sisteme dahil olmayan rakip firmaların malarının tasfiyesini  ve iç edilmesini takip eder..
             -Sisteme takoz görevi yapabilecek illegal yapıları ve sokak organizasyonlarını  yapailecek kimseleri teker teker kuş gibi avlar..Bunlara suç ve delil oluşturur..
            Oğlum yapay zeka olsan bunların hepsini yapacak “işletim yönetim denetim”kurallarını koyamazsın..Koysan uygulanıp uygulanamadığını kontrol edemezsin .
       Adam yerel de 7/8 şubeli market kuruyorda eline yüzüne bulaştıryor Natıyor..Okul okumuş Kadının eline kurulu düzen veriyorsunda sıçıp batırıyor..Okumuş Adamın eline devleti veriyorsun elinde kerpetenle yok ak saçlı yok amerikan prensi diyerek tek tek devletin çivisini söküyor..
       Demem o ki ;Yazları mahsul için köye gittiğimizde Gittan diye bir kadın vardı..Köylü ,Trahomun salgın olduğu dönemlerde gözlerine sarımsak koydukları için gözleri görmeyen bu kadına yardım ederdi. Ağzı biraz bozuk olan kadında lafları ile sohbet ettiklerini güldürürdü..Kız kardeşim büyünce doktor olacagım dediğinde “doktor işi gücü b*ktur”demişti.
           Evet Burası Türkiye okursun  bir b*k olamazsın ustan sana “okudunda ne oldu” dediğinde dünyan kararır.. Okumazsın sana paye verirler yetmez altına da post sererler…Post deyip geçme Bu post Yıllık 200 milyar dolar hasılası olan bir post dur
         Böyle bir mekanizma Mevlana olsan Dünyaya sığmaz ..Sen,Mevlana da değilsin…
         O halde her sokakdaki sakallı post sahibi olmasa da bu ülke post iddiasında olan sakallıların tek iddiası taht ve altın kavgasındandır..Batı bunu çözmüştür..Kitlenin iradesini uyutacak iddia sahiplerini ortaya sürer.. Sonrada postu dilediğnin altına serecektir..
      Milli egemenlik rafa kalksın istemiyorsan hukuk diyeceksin 

Torun Halili
( Okuma Ve Fetö başlıklı yazı HALİLİ tarafından 3.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu