Cem Yılmaz ın biri bu gün.

 

 

Cem Yılmaz’ın biri bu gün Beylikdüzün’den fuar önündeki duraktan kalkan metrobüs’te  yanıma oturunca başladı hikayemiz. Hemen yanıma oturunca. Sizi tanıdım cem bey dedim. Ben sizi tanımadım dedi. Olsun dedim. İnsanları gözleyip malzeme toplamağa mı çıktınız dedim. Hayır sızın gibiler sayesinde sıkıntı yok dedi hafif hiciv içersene muhabbete giriş olduğu için renk vermedim. Efendim bir gösterinizde hemşirelerle ilgili bir hikaye anlatmıştınız. Bu hikayenizde doğu almanya  gülle takımının hemşire olarak aşı yapmağa geldiği askeri bölgede geçen hikayeniz. Bende o hikaye yi yaşadım bire bir anlatan siz olmanıza rağmen o hikayeyi yaşıyan yıl 1980 yer Sıvas Temeltepe hikayesi sizin bu hikayeyi yaşamış olmanız mümkün değil diyice kızar gibi oldu ama saygılı bir insan olduğu için. Konuyu uzatmadı. Bu sırada durak lar hızla akıyor. Otobüs kalabalıklaşıyordu. Ben cem bey dedikçe metrobüsteki yolcular daha dikkat kesiliyorlardı. benimde artık hiçbir kuşkum kalmamıştı bu Cem Yılmaz’dı. Muhabbeti kesmemek için menepoz teyze hikayesini hatırlattım. mukavva ev ,burda yapılmışı var. Bu hikayeyide on numara anlatmıştı fakat yaşamış olması imkansızdı.  Bu hikayeyide aynen yaşadığımı anlattım. Maksat muhabbet kesintiye uğramasın. Başımız kalabalıklaşmaya başladığını fark ettim. İhtiyar çeneni kapa kalk in aşağı der  gibi bakıyorlardı. Ayaktaki vatandaşlar. Niçin fuara geldin bey amca  diyince.  Anlatma sırası bana geçmişti. Eski tarihlerde zamanın kaliteli yani birinci sınıf kabul edilen lokantalarının birinde komi olarak çalıştığımı. Bar kısmındada çalışmamın da olduğundan ne yaparsam yapayım. Garson olamadığımı detaylarıyla anlattım. Hatta bende bir gelecek göremedikleri için işten kovduklarını falan anlatınca o zamanlar bu işlerin okulu yoktu cem bey ben bu işlerde sizin gibi mektepli değilim alaylıyım alaylı diye kinayede bulundum.Yabancı dil bilgimi sordu  One minute ile bleck sea arasında biryerde olduğunu söyledim. Seviye belirlememi hemen yaptı.

İyi yapmışsın dedi yabancı dilin biraz akıcı olsa benim marmaristeki otelin resepsiyonunda çalışmaya başlardın dedi. Lokanta kısmında baş garson ol kabul edersen diyince .Geçmişten gelen ezikliğim kendini gösterdi. Yemek salonunu yöneten kişi olayım. Metrdotel ruhu var bende cem bey diyerek yerimden kalktım. İnecek var düğmesine bastım.Abuk sabuk sorular soran bir grup insana kendisini emanet ederek. Üst geçite tırmanmaya başladım.

 

 

Beylikdüzü- Cevizlibağ arası bir hikayedir.

( Cem Yılmaz In Biri Bu Gün başlıklı yazı hamit-yenigun tarafından 8.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu