Kırk pınarın yağcısı

 

 

O zamanlar kırk pınarın en aranan yağcısıydım. süzmediğim yağı hiçbir pehlivana sürmezdim. kendisini   yine bir baş pehlivan olan şampiyon gürbüz’ü tebrik ederken tanışmıştım. Grekoromen güreşin teknik ,güç,zeka,inat, nefes isteyen bir spor olduğunu biliyordum. bilmediğim blanço  ya nasıl salto attıracağımdı şampiyon yol gösterebilirdi. Bankanın lobisinde oturduğunu görünce şampiyona selam vermek için yanına gittim. laf lafı açtı Kırkpınar tanıdıklığı da olunca buranın yönetimine atandığını hamili karttan başka evrakı olmadığını öğrendim. Kazan, kazan yapalım şampiyon dedim. Ben sana  K.G.K. ruhsatımı vereyim. benim ismimi çiz kendi adını yaz  benim  bir işime yaramıyor. ama hamilikartını alırım kabul edersen dedim. kabul etti şampiyon iyi kalpli bir insandı.kart sahibi güreş, okçuluk, cirit gibi kişisel sporları seven biriydi elinden tuttumu kendi  istediği yere kadar bırakmazdı. ben ruhsatı verdim şampiyonda hamili kartı bana verdi.

Hamilikartın üzerinde yazılı bankanın adını çizdim. Merkez yazdım. şampiyonlar şampiyonu grekoromen üstadı ile ayrılık vakti gelmişti. o yönetim kurulu toplantısına girecekti.  yinede bir sorun olursa yardım ederim diye tembih ettim. O an için ayrıldık taksi çevirdim. merkeze gidelim dedim. merkez karşı kaldırımdaymış. taksici turist muamelesi yaptığını daha sonra anladım. bereket ödemeyi kredi kartı ile yapmıştım. bilgilerini almıştım. başka bir hikayede hesabını soracaktım.

Merkeze daldım. o anki sorumluyu çağırttım. geldi kartı gösterdim. esas duruşa geçince yeni başkan olduğumu bu ilk gün çevreyi gezerek uyum sağlamak istediğimi söyledim. Hazine ve maliye bakanlığına bağlı olarak çalışacağımızı öğrenince içim rahatladı matbaa kısmında komşum zeki bey çalışıyordu. Kendisini sordum. Oradaymış buldum. ortamdaki herkese ertesi gün her çalışanla tanışmak istediğimi söyledim.  Yönetim  kurulundakiler donanımıma internetten bakınca soracak soru bulamıyorlar hamilikartlada takviyeli olunca. canım sıkılınca zeki beyi çağırıyor para bastırıyorum. artık kredi kartı kullanmıyorum .kendi maaşımı kendim belirliyorum. tüm çalışanlarıma zarf içinde banknot hediye ediyorum. inşallah dolaşımda kaç lira var diye soran olmaz.

( Kırk Pınarın Yağcısı başlıklı yazı hamit-yenigun tarafından 18.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu