Bugün Benim Doğum Günüm






BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM

Acar yazardan herkese merhaba. Önyargısız ve sevecenlikle yazılarıma şans veren kıymetli dostlara ve kalemdaşlara teşekkürlerimi sunmak isterim. Ben bu ailenin üyesi olarak sayıyorum ve öyle de hissediyorum kendimi..

İnsan ne yaşarsa yaşasın, içindeki özü kaybetmedikten sonra, karanlığına bir fiske ışık yanmasa da yolunu bulur..

Ben de özümde bir yazar kumaşı olduğunu ve bir gün gelip bu kumaşın biçileceğini, karanlığımın aydınlatıcısı metinler ortaya çıkacağını hayal ederdim.. Okudukça yazdım, yazdıkça daha da çok okumaya ve dünyayı insanları gözlemeye, fark etmeye, anlamaya, sessizliğin sesi olmaya başladım. 

Yazıyordum çünkü artık arşivde yer kalmamıştı,
Yazıyordum çünkü yazarken nefes alıyordum,
Yazıyordum çünkü beni kağıtlar dinliyordu,
Yazıyordum çünkü beynimin en dar sokaklarında gezinen, benim bile varlığından habersiz olduğum cümleleri keşfetmeyi seviyordum..

Ruhuma bir tılsım dokunduğundan beri, görünenin ardındaki asıl hazineyi; ağaçların, havuzlardaki fıskiyelerin, yeni açmakta olan yaprakların, gökyüzünü yalayarak uçan kuşların dilini konuşabiliyordum sanki.

Siz ihtimal bile vermezsiniz ama bazen her şey öyle güzel ardı arkasına gerçekleşir ki.. Bu yaşadıklarınızın gerçekliğine inanamazsınız..!

Mutlu olmak için bazen hiç kimseye ihtiyacınız yoktur, hayatı anlamlandırmak için illa birine ihtiyacı olanlara inat, tek kişilik mucize olduğunuzu düşünün.
İnsan sadece bir başkasıyla barışmaz, önce kendisiyle barışır ve kendi kalbine sevgi üfler.

Umut, topraklarımın üzerinde iyi talihin habercisi olan bir Zümrüdüanka kuşu gibi uçmaya başladı.. Gücümün farkına varmaya başlıyordum; sabrımın, merhametimin, anlayışlılığımın, büyüklerimden de daha fazla fark edilen olgunluğumun.. Her savaşçının gözüne acı çekilir önce sürme niyetine çünkü acıyı yaşayamayan onunla savaşmasını da bilemez.

Bugün güzel bir gün geçirdim; hatırlanmak, birilerinin vakit ayırıp gözlerinizin içine bakarak ve sizi anlayarak konuşması, “ben buradayım” demesi anlatılması zor bir şey..
Tanıdığım, rastlaştığım ve yolumuzun kesiştiği herkese teşekkür ederim.. Bana çok şey kattınız. 

Nefes aldığı memleketlere, şehirlere, kasabalara kokusu sinen kalem ehli kitap aşığı insanlar iyi ki oradasınız ve dünya sizinle daha da yaşanılası…









( Bugün Benim Doğum Günüm başlıklı yazı mavi-yildirim tarafından 23.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu