Aşağı tükersen memnu, yukarı tükürsen aşkısı.

 

İlk defa  rahmetli bir duayen siyasetçiden dinlemiştim.üç mektup ta sen yaz adlı fıkra o kişinin anlatımı ile dinlemek ve ders almak anlayanaydı. anlatırken kafasında şapkası vardı. Fıkra bitince şapkasını attı hepimiz şapkayı kapmak için birbirimizi ezdik. kürsüden halimize bakıp gülüyordu. o fıkradan tornistan üç hikayede sen yaz diyorum.İlk hikayemiz yurtiçi hikayeler

Uzun bir süre devam etti. Okuyucusu vardı. Yurtdışı çevirileri yurt içine uygulamak zor işti gitgide anlatım ve anlayış bozuldu öyleyken yinede inanan vardı .en son çöp topluyan sığınmacıların vergi mükellefi olacağı çekçek lerine plaka verileceği haberini duyunca bu adamlar ne kullanıyor diye merak etmiştim. sığınmacı insanlar hakkında hiçbir bilgisi yoktu.göç idaresinin işi ile  ilgisi yoktu. kayifleri yerindeydi. aylıklarını tiko alıyorlardı. Tarlana buğday ekme sanki ektin parasını hesabına yatırdık. Gibi saçma uygulamaları. Motorlu kuryelerin vergiye bağlanması diye bir sivri hikaye madeni para kötüleme hikayesi anlatırken madeni beş lira bastıranlar. Absürt bir hikayede ben yazınca yurtiçi hikayelerinin sona erdiğini kabul ettiler. arada uzay hikayesi denemesi yaptılar  uzaya çift şeritli yol hikayesi.partililer tarafından anlamamazlıktan gelsede. Muhalif ve uzay hikayeleri meraklıları tarafından çok tutulmuştu. İyi bir hikaye olsada hikayeyi anlatan kara delikte yok olmuş bu olaydan sonra gören olmamıştı. Uzay hikayeleri daha sonra  denenmek üzere ötelenmişti. Yok olmadan ülkeye unutulmayacak bir hizmet daha yaptı  saat ayarını değiştirince çalışan ve öğrencilerin karanlıkta yollara düşmelerini sağladı hizmet buydu bu kafayla, uzaya gitmek zor olacaktı.üç,beş maaşlı saray yetkilileri. Çareyi bulmuşlardı uzayın Uberinden koltuk kiralandı uzayda üç top atma tutma oynandı. Her ülke uzayda bilim’e böyle başlamıştı.Bir ileri aşama karnından konuşma olan bir bilimdi. Halk ve oy verenler için hiç ilgi alanlarına girmediği belli olunca konu bir süreliğine ileri bir tarihe ötelendi.

Yurtdışı korkutma hikayeleri  yeni başladı dünya savaşı çıkacak dedi yetkili her insan silahlanacak. Emekliler kadın olsun erkek olsun fark etmez tekrar askerlik yapacaklar yada bedelli askerliğe müracaat edecekler.Subay olarak yapanlar tarifenin iki katı ödeyecekler, meclis tatile çıkacak altı aylık maaşları peşin ödenecek. Serpme kahvaltı yapmak mebuslarında hakkı  saray bürokratlarıda katılacaklar bu hikayede vantrolog olarak anlatıyorum.Herşeyi bilen siyasetçi açık açık komşunun ayağına sıktığını anlattı.komşunun ayağının ahtapot ayağı olduğunu bilmiyordu.hatırlattım hangi ayağına dedim.tarif edemedi.komşu on adasını bize vizesiz açınca.tek tanıdığım berber taki ye traş oldum rezervasyonu kaptım Vatansever dediğin tatilini yurt dışında yapar.ülkesinin bütün ihtiyaçlarını yurt dışından temin eder.

( Aşağı Tükürsen Memnu Yukarı Tükürsen Aşkısı başlıklı yazı hamit-yenigun tarafından 28.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu