EŞKİYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR

Eşkiya dünyaya hükümdar oldu.!
Yeni dünya düzeni artık güçlünün güçsüzü sömürdüğü sindirdiği düzenden çok uzak.
Dünya artık, aslanın avının öncelikle boğazına saldırarak canını almasından, sonrasında da cansız bedenleri parçalayıp, uçsuz bucaksız bağırsaklarında sindirmeye başlaması noktasından çok uzak.
Yıllardır bu demode sömürme şeklinden bıkan dünya düzeni, yeni tatlar, yeni zevkler, yeni lezzetler peşinde.
Bu kez, can almayı en sona bırakıp can çekiştirmeye odaklanmış gibi sanki..
Beş yavrusunu birden bombalar altında parçalanarak kaybeden anne gibi, belki bin kere hemen, o an canının alınmasını isteyecekken, birer birer toprağa verdiği yavruları eliyle tane tane, defalarca can vermesini sağlayacak bir düzen.
Defalarca kundaktaki bebeğini taşımış olan babaya bu sefer, sağdan soldan taşan, sarkan iç organlarını toparlayacak, yerine geri tıkacak işlem için elini bulamayan, bulsa da hangi eliyle nereyi nasıl kapatacağının muhakemesini yapamayan, çıldırmışlığı gözlerinden fışkıran bir ruh hali yaşatan yeni dünya düzeni, hani gözlerimizin içine sokulan?
Şimdi dünya zulüm tarihine eşsiz örnekleri verilmek üzere İsrail birlikleri kara harekatına çoktan başladı Gazzede. Sınır tanımayan zulümseverlik, vahşetin nadide örneklerini işliyorlar tarihin kan desenli sayfalarına kenar süsü olarak.
Bundan böyle hükümranlık hakkı eşkiyanın artık dünyada...
Birleşmiş Milletler, İsrail'in, ABD'nin, Rusya'nın İngiltere'nin, Çinin kasıklarında gerçekleştirmeye çalışıyor birleşmeyi göründüğü kadarıyla sırt üstü yatarak.
Peydahlamak istedikleri piçlik, geleceğin çağdaş değerlerinin timsali olarak biberonlarından kan emerek serpilecek. Çektikçe biberonu, peşinde uzayıp hortumlaşan dudaklar, "Terörü durdurmak İsrailin hakkıdır" diyen Avrupalı zevatın yanaklarında ruj izi gibi duracak muhtemelen, iç gıcıklayan.
Aylardır insani her türlü destekten yoksun, sınırları kapatılmış, ilaç, doktor, gıda almasının engellenmesine dahi seyirci kalınmış, adeta kurşunla delinen bedenlerinden sızan kanın can almadaki aculiyetine kıyasla, içlerine akıttıkları gözyaşlarıyla çırpına çırpına boğulmalarını görmezden geldiğimiz bir halk için belki de ölümler, sadece zulüme direnilemeden olduğu için acı geliyordur artık..
Artık eşkiya, dünyaya hakimdir.
Ya tabi olup yok olacağız.
Ya direnip yok olacağız.
Allah, zulme direnenlerle beraberdir.
( Eşkiya Dünyaya Hükümdar başlıklı yazı Gökdeniz tarafından 29.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu