Biraz düşünün bakalım "dünyanın en güzel kokusu nedir?" Gül,vanilya,şeftali,kakao,tütün,kekik,nane,kimyon,zencefil zerdeçal,papatya...Her canlının kendine has kokusu vardır örneğin hayvanlar yavrularını koku sayesinde ayırt edebilirler,bazı hayvanlar  için koku en büyük silahtır avlarını kolayca yakalayabilirler.

Kim en çok neyi severse ya da geçim kaynağı neyse onu söyleyecektir:
Çiftçiler için toprak,
Balıkçılar için balık ve deniz,
Para işiyle uğraşanlar için para,
Sarhoşlar için alkol,
Benim gibi okuma-yazma severler için  kitap ve mürekkep,
Gurbetçiler için memleket,dünyanın en  güzel kokusudur diyeceklerdir.Kurt için kan kokusu neyse,köpek için de kemik kokusu odur.Bir koku bir nesneyi harekete geçirebiliyorken diğer nesnede hiçbir etki  etmeyebilir.

Hz. Peygamber: "Cennet'in kokusunu duymak isteyenler çocuklarını koklasın,"der o halde dünyanın en güzel kokusu,evlat kokusudur.

( Dünyanın En Güzel Kokusu başlıklı yazı berberce tarafından 6.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu