Ebediyete 7

Sığınacak ve tutunacak tek satırlık hukuku kanunu karakteri iradesi yetkisi doğrusu bilinci belleği ilişkisi çevresi güveni inancı itibarı ve samimiyeti bulunmayan sosyal çalkantılı tükenmiş kaybolmuşluk girdabında ..

Kaldı ki… her dileyene her biçim soytarılığı kabullenerek memnun etme girişimi, şef garsonculuğu, acemi çırakçılığı , getir götür bekçiliği, atölye kalfalığı, tekne tayfacılığı, tarikat kuyrukçuluğu, berber yamaklığı, hamam tellaklığı veya ağız dalaşı hır gürlerine çer çöp uşaklığı müritciliği veya kaptan miçoloğu, kadın olsun erkek olsun hiç farketmeksizin aklı fikri iradesi cürümü yetene salaklığın daniskasondan sayılıp bilinendendir.

Doğru düzgün veya doğru dürüst olan her şeyden tiksinir yozunurcasına doğal dengede işleyip yürüyen her hayati dengeyi ve değerliliği bozarak bir daha geri dönüşü olmazlara yok edip murdar cehenneme çevirmek için elinden gelen bütünü n insanlık dışı bencilliği, keyfiyeti, sorumsuzluğu ,adaletsizliği, pisikopatlığı, zorbalığı, çirkefliği, soytarılığı, kepazeliği, düşmanlığı ,vicdansızlığı ve mantıksızlığı ortaya koyarak ortak hayatın her yerine yığınlaştırdığı çöplüğü pisliği tıkanıklığı geçimsizliği acıyı çöküşü kokuşmuşluğu yıkımı kendi kaderine terk eden ; ve tüm yaşam enerjisini ürettiği gerilim hektik ve bunalımların afyonlayıp uyuşturduğu bağımlılıklarla mezarlaştıran asalaklığın çevrim ve çekim merkezi halini aldı sosyal hayatı kıyametkeşmiş insanlık.

Kendini aşmak geçmek geride bırakmak üste çıkarmak için mümkün ve imkanlarının tümünü zorlayarak gölgesiyle yarışmaya kilitlenip kapanan görgüsüzlük doyumsuzluk müşterisi ve müptelası insanlık dışına sapmış ve kaymışlık, kapılmışlığının zayıf eksik yanlış hatalı tarafına bakmaksızın herkesten mükemmeli kusursuzu olduğuna kanaat getirip haddini aşmak ve bu sapkınlık iddasını yanlışlarla doğrulayarak ispatlamak için ölümle yarışan cinnet çukurlarına ve geçimsizlik uçurumlara denge kurmanın saplantısını ve takıntısını yidip gütmekte.

“ Ben varsam buralar varlığımla değerli kıymetlidir, yoksam herkes ve her şey çer çöp.. iddasına kapılmış sapkınlık travmasıdır ki illeti ifriti herkese bulaştıkça saygıda sorumlulukta vicdanda hukukta onurda itibarda sağlıklı duyarlı itibarlı ve irade sahibi hiç kimseyi bırakmayarak haddini bilmez ukalalığım -hakkı yetkisi olsun olmasın- her olan bitene hükümranlık yürütmeye can atıp ceset verdiği kör kaypak kaçak çirkef kuraklara asimetrik ve sembolik noktalanma işaretleriyle mundarlığa mendeburlaşıyor hayatını ve varlığını ihtirasları uğruna yok eden insanlık.

Duran oynayan sanal soyut insan sahteliği resimleme formatlarla sanal akemciliğin fenomen kefereleri ve dizikilik medya magazin maymunlarının alt yapı hizmetini gördüğü keyfiyet haramiliği hakkında kmüne bağlı soygun sömürü yağma ve yıkım sebelerinden kaynaklı denizler dereler ormanlar hayatın işini gücünü elden kalpten gözden çıkararak harami ilahlarının buyurduğu mecbur bağımlılıklara kul köleleşen insan yığını kalabalıklarıyla kirleniyor yanıyor çölleşiyor böylece. Bağlar bakmayıp ekip biçmekten vazgeçmişlere hozan, dağlar sürüsüz davarsıza terk , göçe vurgun sürgün köyler kasabalar beton molozuna esir harap ören ve tutsak..ozon yırtılıyor, insanıyla viran dünya kıyametten kıyamete gerilimi bunalımı bozgunu şiddeti dehşet vahşeti hiç bitmeyen cehenneme sürünüyor ve sürükleniyor.

Oysaki kendini sırgulayabilen yüzleşme denkleminden vazgeçerek hatasız kusursuz mükemmelliyetçilikte debelendikçe haddini aşan her yeltenişte kendi kendini tamah ettiği gün ce tapınmaya görgüsüzlüğe ve gösterişe bağımlı kılan aşağılık ihtiraslarıyla değerden düşürerek piç ve perişan ettiği.

Zayıf tarafından bulur yenilir kazasını belasını insan halbuki üstüne dünyayı kaydedip geçireceğim derken zapta tutuştuğu sapkınlığı katlayıp çoğaltan sonsuz kayboluşların uçurum çukurlarına düşer yozlaşır çürür çöker ve tamiri telafisi mümkünsüzlüğe telef olur.

Güç zehirlenmesiyle özentisinin kulu kölesi mala mülke paraya görgüsüzlüğe ve gösterişe taparak önceliği kendini eşir olduğu hırs tamah yarış gibi herkesten üstün gelme bağımlılıkları uğruna meşhur etmek olan kavga mizah kin ortamında doğup büyüten çocukların hayata eksik ezik yoksun yalnız yitik yetim kimsiz çevresiz aidiyetsiz mutsuz kimsesiz yetişip büyüyeceği kesin olan ; ve tuttuğu her eli kavrayıp yukarı çekmek yerine bozgun çoğaltan toplumsuzluk kuyusuna düşerek bütün değer anlam kavram kıyas sorgulama irade ve inancını gibi hiç bir sosyalleşmeyi tanımayarak tarikatların mafyaların ve terörn aradığı açığı kapatır.

Bu beyanda ‘ ışıkları yandırın söndürün hele, görelim bakalım hayatından sömürülecek neyiniz kalmıştır bilelim de ona göre size uyar fakir fukara mezarlığı eşelim ‘ cinsindeki umut ve beklentiyi boşa çıkararsakla siyasi istismar piyasasına görevlendirilmiş muhalif yedeğini aynı yağma yıkım cürümünün ortak suçlusu ve yumuşaklaşma sabıkalısı kılarak bop..

Yerli yabancı tüm çıkar menfaat yıkım yağma sülüklerinin ortaklaşa projesi olan bop iflas noktasını çoktan geçen, hayatın her şeyine tek başına keyfiyet ve israf yetkisiyle; en kötüye varan hiddet pahalılık kanunsuzluk geçimsizlik yokluk yoksulluk ve yolsuzluğa dair topyekün iflası her şeyin her şartta sonsuza kadar en iyisini yaptığını idda eden, ‘ ben varsam her şeyinize yeterim, daha ne istiyorsunuz, benim varlığım size himmet nimettir ben yoksam siz de yoksunuz, çer çöpsünüz ‘ yaklaşımlı kendini kutsama dayatma ve yüceltme ilahlığına çok koalisyonculuk ve komisyonculuk sultası cebren ve hükmen çöreklenip çullanmaya oyun kurup oyun bozmaktalar.

 

Seyfi Karaca… Temmuz 2024

( Ebediyete 7 başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 16.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu