Âşıkla Maşukun Buluşması Konuşması


Âşıkla Maşukun Buluşması Konuşması

 

Bir zamanlar, kelimelerin kifayetsiz kaldığı, bakışların ve gülüşlerin yaşandığı bir aşıkla maşuk karşılıklı sohbete dalmışlar aşkın denizinde okyanusunda…. Âşık ve Maşuk, birbirlerine olan sevgilerini ifade etmekte bazen zorlanırlardı. Ama bu tatlı şaşkınlıkları, onların aşkını daha da özel kılardı. İşte bu aşkın , aşkla bakan aşığın maşukun onların komik ve sevimli diyaloglarıyla dolu anları resm etmeye çalıştım birazcık.

 

Âşık. “Ah, sevgili Maşukum, senin gözlerin yıldızlar gibi parlıyor. Ama neden bu kadar şaşkınım diye sorma bilmiyorum. Seni görünce oluyor?”

 

Maşuk. “ Ey Aşığım, senin bu güzel sözlerin beni her zaman şaşırtıyor. Dilim dolanıyor, ne diyeceğimi bilemiyorum.”

 

Âşık. “Kelime bulmak zor mu geliyor? O zaman sadece gülümse, çünkü gülüşün her şeyi anlatıyor.”

 

Maşuk.“Ey Aşığım, seninle konuşmak bile bir sanat. Ama bazen kelimeler kifayetsiz kalıyor.”

 

Âşık. “O zaman bırak kelimeler kifayetsiz kalsın, biz sadece kalbimizle konuşalım.”

 

Âşık.“Maşukum, seninle her an bir şarkı gibi. Dinliyorum Ama bazen öyle anlar oluyor ki, kelimeler kifayetsiz kalıyor benim gibi,  şaşkınlığım gibi...”

Maşuk. “Ey Aşığım, seninle olmak gerçekten bir şarkı gibi. Ama bazen senin bu tatlı şarkıların şaşkınlığınla, baygın bakışınla beni daha da çok güldürüyor.”

Âşık. “Maşukum benim, senin gülüşün benim için en güzel melodi, dinledikçe dinlemeye baktıkça bakmaya doyamıyorum. Ama bazen kelimeler kifayetsiz kalıyor, an gibi bırakalım kifayetsiz kalsınlar sadece bakışlarımız yetiyor.”

Maşuk. “Evet, bazen bir bakışın bir ömre bedel. Ama yine de seninle konuşmak, bu tatlı şaşkınlıkları yaşamak çok güzel.”

Âşık. “O zaman bırakalım kelimeler kifayetsiz kalsın, biz sadece anın tadını çıkaralım, aşkın içinde birlikte yanalım.”

 

 

Âşık. “Maşukum, seninle her an bir tablo gibi. Ama bazen öyle anlar oluyor ki, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Tablolardaki resimler siliniyor sen yerleşiyorsun o gülüşünle bir tablo gibi”

Maşuk. “Ey Âşığım, seninle olmak gerçekten bir tablo gibi. Ama bazen senin bu tatlı şaşkınlığın beni güçlendiriyor.”

Âşık. “Ah, Maşukum cennet gülüşlüm, senin gülüşün benim için en güzel sanat eseri, çizmeye kalsam/kalksalar çizemezler. Ama bazen kelimeler kifayetsiz kalıyor, sadece bakışlarımız yetiyor.”

Maşuk. “Evet, bazen bir bakış bin kelimeye bedel, haydi durma bana gel. Ama yine de seninle konuşmak, bu tatlı şaşkınlıkları yaşamak çok güzel.”

Âşık: “O zaman bırak kelimeler kifayetsiz kalsın, biz sadece anın tadını çıkaralım.”

 

 

Âşık. “Maşukum bahar bakışlım, seninle her an bir bahar gibi. Ama bazen öyle anlar oluyor ki, kelimeler kifayetsiz kalıyor, tüm kelimeler heceler bakışınla salınarak nazlı nazlı gelişinle eriyor yok oluyor dilimde.”

Maşuk. “Ey Âşığım, seninle olmak gerçekten bir bahar gibi. Ama bazen senin bu tatlı şaşkınlığın o bakışın yüreğime doğru akışın, sakarlığın hele beni daha da çok güldürüyor.”

Âşık. “Ah, Maşukum, senin gülüşün benim için en güzel kırlarda açan bir çiçek. Ama bazen kelimeler kifayetsiz kalıyor, sadece bakışlarımız yetiyor elbet özlemlerimiz de bitecek, bahar gibi geleceksin hayatıma renk getireceksin hissediyorum...”

Maşuk “İşte bak gözlerimiz konuşuyor. Ama yine de seninle konuşmak, bu tatlı şaşkınlıkları yaşamak bana mutluluk veriyor inan, benim şaşkın aşığımsın sen.”

Âşık. “O zaman bırak kelimeler kifayetsiz kalsın, ama yalın kalmasın, yalnız kalmasın kifayetsizlik gülüşünle son bulsun, gel sarıl bana baharda değil her mevsimde açan çiçeğim biz sadece anın tadını çıkaralım cennet kokulum.”

Mehmet Aluç

 


( Âşıkla Maşukun Buluşması Konuşması başlıklı yazı kul mehmet tarafından 28.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu