Elvin hanım vejetaryen olduğunu ve et yemediğini yazmış bugünkü paylaşımında  Vejetaryen olabilir,et ve et ürünleri yemeyebilir. Bu şahsi seçeneğidir Bizi hiç bir şekilde ilgilendirmez. Bu konu ile ilgili olarak makale de yayınlayabilir O da bizi ilgilendirmez. 

Öyleyse bizi ilgilendiren nedir?

Bu konuya sığınarak Kurban ibadetini inkar etmesidir. 

Müslümanların iman ve inancının iki temel kaynağı vardır. Biri Allah’ın kitabı olan Kur’an diğeri ise peygamberin sözleri ve uygulamalarınolan sünnettir. 

Kurban ibadeti hem Kur’an hem de sünnetle sabittir. 


“Biz her ümmete bir kurban ibâdeti belirledik ki, kendilerine rızık olarak verdiğimiz hayvanları kurban ederken üzerlerine Allah’ın adını ansınlar. Şunu iyi bilin ki, sizin ilâhınız tek bir ilâhtır; öyleyse artık O’na teslim olun. Rasûlüm! Tam bir ihlâs, samimiyet ve tevazu içinde Allah’a boyun eğen kulları müjdele!” (Hac / 34. Ayet)

“Biz, kurbanlık sığırları ve develeri de sizin için Allah’ın dininin işaretlerinden kıldık. Onlarda sizin için pek çok hayır vardır. Onlar boğazlanmak üzere ayakta dururken üzerlerine Allah’ın adını anarak kurban edin. Nihâyet yan üstü yere yıkılıp canları çıkınca da onlardan hem siz yiyin, hem kanaat edip istemeyen fakirlere, hem de açıkça isteyen fakirlere yedirin. İşte böylece biz, o kocaman hayvanları sizin emrinize verdik ki şükredesiniz.” (Hac / 36. Ayet)

“Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!” (Kevser / 2. Ayet)

“Unutmayın ki, o kurbanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır. Sizden Allah’a ulaşacak olan tek şey takvânızdır. Allah böylece o hayvanları hizmetinize verdi ki, sizi doğru yola ilettiği için tekbir getirerek Allah’ın büyüklüğünü ilan edesiniz! Rasûlüm! Artık o iyilik eden ve işini güzel yapanları müjdele!” (Hac / 37. Ayet)


Peygamber Efendimiz ise Kurbanla ilgili şöyle buyurmuşlardır:

“Kim imkânı olduğu hâlde kurban kesmezse, bizim mescidimize yaklaşmasın!” (İbn-i Mâce, Edâhî, 2; Ahmed, II, 321)

“Ey insanlar! Her sene her bir ev halkına kurban kesmek vâciptir.” (İbn-i Mâce, Edâhî, 2; Tirmizî, Edâhî, 18/1518)

“Bugün ilk işimiz, bayram namazını kılmak, sonra dönüp kurban kesmektir. Kim böyle yaparsa, sünnetimize uymuş olur.” (Buhârî, Îdeyn, 3)

“Âdemoğlu Kurban Bayramı gününde Allah için kurban kesmekten daha daha sevimli bir iş yapmamıştır. Şüphesiz o kesilen kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnakları ile gelir. Hiç şüphe yok ki, kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında kabul görür. Öyleyse gönüllerinizi kurban ile hoş edin” (Tirmizî, Edahî, 1)

Şimdi durum böyle olunca Kurban ayet ve hadisle sabit olunca bir kişi kurban ibadetine karşı çıkarak  “Beni Allah ve Resülü’nün sözleri bağlamaz. Benim bu konudaki fikrim bu” derse Allah ve Resulüne karşı savaş açmış olmaz mı?

Allah ve Resülüne karşı savaş açan kişinin de müslümanlıkla alakası kalır mı?

Sorarım şimdi Elvan Hanıma

Safınızı belirleyiniz ki biz de ona göre seninle uğraşalım. 

“Ben dinimin emirlerini, imani konuları bilmeden saçmaladım. Elhamdülillah ben de müslümanım “ diyorsanız. Allah’a tevbe ediniz bu fikrinizden vaz geçiniz. Allah affedicidir, tevbeleri kabul eder. 

“Yok ben fikrimde sabitim müslümanlıkla filan da işim olmaz diyorsanız o zaman da müslümanların inancına hakaret etmeyiniz. 

Bizim için önder olarak alacağımız sizin  saydığınız hiristiyan, yahudi, hindu, bilmem   ne düşünürler değil Allah resulüdür. 

Allah’ın helal kıldığını kulları haram kılamazlar. 

“Ben et yemem, eti sevmiyorum” demek ayrı  vejetaryenlik bahanesi altında kurban ibadetini hor görüp onu inkar etmek ayrı. 

Haydi şimdi sizi mertliğe  davet ediyorum:

Vejetaryen olarak et mi yemiyorsunuz yoksa kurban ibadetini mi inkar ediyorsunuz? 

Eğer et yemiyorsanız kendi tercihiniz, bizi ilgilendirmez. Kurban ibadetini inkar ediyorsanız yine kendi tercihiniz, bizi ilgilendirmez. Ama bu yazınızla müslümanların inancına saldırıyorsanız işte o zaman karşınızda sadece beni değil bütün şuurlu müslümanları bulacaksınız. 


Not:Her zaman söylediğim bir söz vardır, yine söylüyorum. 

Benim hiç kimsenin şahşı ile derdim yoktur. 

Şahıslara hakaret etmem, küçük düşürmek için uğraşmam. 

Gönlüm ister ki Elvin hanım da “ Ben sadece vejeteryanım Onun için et yemem. 

Kurban elbette ki Allah’ın emridir. Ben de müslümanım. Müslümanların inancını asla tenkit etmem” desin. 


( Elvin Hanım Vejetaryenmiş Ha başlıklı yazı Nuri Baş tarafından 29.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu