Kırdığın Kalp Geri Dönüşüme Gitmiyor





KIRDIĞIN KALP GERİ DÖNÜŞÜME GİTMİYOR

Kuş seslerinin kalp kafeslerimizde yankılandığı, en büyülü ay olan Ağustos’u doya doya yaşadığımız ve eşsiz güzelliklerinden istifade ettiğimiz şu günlerde biraz kendimizi sorgulayalım ne dersiniz?

İçinde varlığınızı idame ettirdiğiniz oluşum, gelişim, serüven, çıkmaz her neyse sizi oluşturan tuğla örgülerine bir nakış olarak kabul edin  ve imar sürecinize saygı duyun ve güvenin..

Duran, hareket eden ne varsa her şey yaratanın ilmiyle doğmaya, nefes almaya, serpilmeye, ihtişamıyla göz kamaştırmaya ve nihayetinde ölmeye muktedirdir. Bu devri daim sürerken insanları birbirine yaklaştıran ve merhameti görünür kılan şey sevgiden başkası değildir..

Muhteşem bir düzenin bir parçası olduğunu idrak eden insan, kendi haricindeki her yaratılmış için sulhun garantörü olmayı kendine şiar edinmelidir. Aksi şekilde davrandığında zaten sonuçlarına katlanma yaptırımı ile karşı karşıya geleceğinin de bilmelidir..

Nefretle, bir anlık öfke patlamasıyla bu sevgiyi paramparça etmek marazi, bencil, yok edici bir eylemdir. Oysa sevmek; şifadar, insancıl, bereketli, ılımlı, olumlu, zarafetli bir sanattır.

Galatı meşhur bir inanış vardır ki; kötü sözle, ima ile, bir şeyi zorla yaptırmak bahanesi ile, arkasından bazı lafları yakıştırmak suretiyle, uzak durmak, ortadan kaybolmak, görmezden gelmek, saygı duymamak sebeplerinden herhangi biri ya da ikisiyle birinin kalbini kırdığınızda, karşı taraftan size bir sitem, bir savunma, tepki, ceza gelmiyorsa maalesef bu size kırılmadığı, sizin haklı olduğunuz ya da onun kul hakkına girmediğiniz, eskisi gibi onun nazarında aynı saygınlıkta bir insan olduğunuz anlamına gelmiyor.

Bugün vakit kaybetmeden, yeni aya tertemiz bir mizanla girmek gayesiyle kırdığınız bir kalbi onarmaya ne dersiniz?

Gönlü alınmış bir insanın yanaklarında açan goncalardan daha güzel bir çiçek bahçesi var mıdır şu dünyada acaba?  Rabbim herkese bu benzersiz bahçeyi görmeyi nasip etsin..









( Kırdığın Kalp Geri Dönüşüme Gitmiyor başlıklı yazı mavi-yildirim tarafından 5.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu