İki Horoz Bir Çöplüğe Sığmaz




İKİ HOROZ BİR ÇÖPLÜĞE SIĞMAZ

İsmini, doğduğun yeri, cinsiyetini ve bunlara bağlı olarak akrabalarını seçemezsin.. 

İlk ağlamaya başladığın evde kaç gün güleceğin muammadır ve sadece annenin kokusu sana tanıdıktır. Gözlerini sevgi ve heyecanla ayırıp sana anlamadığın şeyler söylerken ruhun huzur ile tanışmıştır..

Yavaş yavaş büyürken, neden erkek doğmamışım diye düşünen kız kardeşinin senden daha az şımartıldığını ve isteklerine o kadar da çabuk ulaşamadığını fark edersin. Sana bahşedilen özgürlük ve afili tabirler çok umursamasan da kız kardeşlerine sunulmamıştır.

Otorite ve güç ergenlik öncesinde hayranlığını kazanmış ve gözlerini kamaştırmıştır. O senin baban, kahramanın ve en güvendiğin insandır. Yıllar takvimden bir bir düştükçe aranızda bir uçurum oluşmaya başlamıştır..

İşler ekonomik özgürlüğünü kazanınca da düzelmemiştir. Küçükken arada rast geldiğin şiddet de akıl almaz bir seviyeye gelmiştir. Erkek olmak ayrıcalıkken başını ağrıtan bir şey haline gelmiştir. Aynı çatının altında iki düşmana dönüşmek anneni ve kardeşlerini de yıpratmaya başlamıştır. 

Travmalar her zaman kolay atlatılmaz elbet ve sen de bu mengeneye dayanamayıp kendi yolunu çizenlerden olursun. Kendine saygını, itibarını, öz şefkatini koruman gerekmektedir ve bunun sonucu doğduğun evi anılarında bırakmaktır..

Uykuların bölündükçe aile kavramından deli gibi koşarak uzaklaşırsın ve kardeşlerini anneni merak edersin. Bu düşmanlığı neden yaşadığınızı ve seni insanlıktan çıkarak nasıl darpladığını yine hatırlarsın. Olgun bir erkek olarak bunları hazmetmen daha kaç yılına mal olacak tahmin edemezsin..

Sen, babandan kaçarken bir baba adayı olduğunun hatırlatılmasından nefret edersin. Aile; senin için dört harften oluşan kuru bir sözcükten başka bir şey değildir çünkü..









( İki Horoz Bir Çöplüğe Sığmaz başlıklı yazı mavi-yildirim tarafından 8.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu