Babamın Vasiyeti

 Mühendislik fakültesini kazanan bir öğrenci aynı zamanda çok güzel gitar çalıyordu. Çocukluğundan beri bu merakı gitmemişti. Ailesi ileride, doktor olmasını istemişti. Fakat, gitar merakı yüzünden şimdiki öğrenim gördüğü okulu bile zor kazanmıştı.

 Aslında zeki bir çocuktu. Buna rağmen ilkokuldan beri derslerine çalışmıyor, hep gitar çalıyor, hatta besteler yapıyordu. Konservatuarda okumayı da çok istiyordu. Fakat, annesi tıp fakültesini kazanmasını, eğer kazanamazsa ziraat mühendisi olmasını söylemişti. Çünkü köy ağasının tek oğluydu. Babasını iki sene önce kaybetmişti. En azından topraklarıyla uğraşacak biri lazımdı. 

 Genç, İstanbul'da üniversite tahsiline başladı. Bir gün okuldan çıkarken, köşebaşında müzik aletleri satan bir yer gördü. Sazlar, klarnetler, kemanlar vs. 
 Hepsinden önemlisi de gitarlar... 
 Hepsine teker teker baktı ama en sol köşede bir gitar vardı. Onu satın almak istedi. Dükkan sahibi, o gitarın baba yadigarı olduğunu ve satılmaması için vasiyette bulunduğunu söyledi. Genç adam, parasının çok olduğunu, istediği kadar ücret verebileceğini söylese de nafile... 
 Adam, dünyayı verse de o gitarı satamayacağını söyledi. Çünkü babası böyle vasiyet etmişti. Günlerce ısrar etti ama hiçbir işe yaramadı.

 Aradan aylar geçti. O gitar aklından hiç çıkmıyordu. Derslerine bile motive olamıyordu. Bir kere daha şansını denemek istedi. Dükkana gitti ama sahibi değişmişti. Biraz muhabbet etti. Dükkanın şimdiki sahibi, eski sahibinin oğluydu. Babasının vefat ettiğini söyledi. 
 "Demek bu gitarı isteyen sensin. Dedemden babama yadigar kalmıştı. Babam senden bahsetmişti." dedi.
 "Evet. Galiba siz de baba yadigarı diye gitarı bana satmayacaksınız." deyince:
 "Hayır" dedi.
 "Babam bu gitarı bir gün dükkana gelirseniz  size hediye etmemi vasiyet etmişti." dedi. 
 Genç adam adeta sevinçten havalara uçacaktı. 
 "Sahiden mi?" dedi. 
 "Evet, babaların sözü kutsaldır." dedi ve ağlamaya başladı. "Keşke babam sağ olsaydı." dedi.
 Genç adam çok etkilendi ve gitarı almaktan vazgeçtiğini söyledi. 
 "Neden vazgeçtiniz?" diye sordu yeni dükkan sahibi.
 Genç adam:
 "Babam, üniversiteyi bitirene kadar elime gitar almamamı vasiyet etmişti. Şimdi onu daha iyi anladım." dedi.

İbrahim Halil MANTIOĞLU
( Babamın Vasiyeti başlıklı yazı İbrahim Halil MANTIOĞLU (TÖVBELİ) tarafından 12.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu