Hakikatler yalan mıydı? O yanımdaki şiir okuyan kalın sesli çocuk peki? O dağlar, o taşlar, börtü böcek? Sen de mi yalandın koyun güden emmi? Yoksa bu azınlık gerçekten ağır mı geldi? O güvercinleri kovalayışın? Eğer hepsi bir yalansa sen kimsin?

 Yalan sözcüğü... Evet köklerine inmek lazım. Peki ya kökenbilim? Eğer bilimi yazanlar da yalancıysa? Kim bu bilimi yazanlar? Hiç düşündün mü? Yalanı çözüyorduk galiba en son. 

Evet yine geldi o burun yakan toz kokusu. Zaten susuzum. Gece o garip çığlıklar. Tekrar duyacağım biliyorum. Kaderim böyleymiş ne diyelim. Hani nerede o yılkı atları, o yabani kurtlar? Yoksa sizde mi yalan söylediniz bize? Hani siz güzel ahlakı temsilen bu görevi üstlenmiştiniz?

 Evet güneş batıyor en azından bu yalan değil. Ne diyelim doğruyu yayacaksak eğer mankurtlaştırmaya geçmeliyiz gibi. Bana sakın vahşi, acımasız falan demeyin. Eee ne yapalım tek çaremiz bu. 

Tamam buldum bana seslenen sendin? Nasıl sen değildin? Bana mı yalancı diyorsun? Ulan buradaki yalanlayıcı benim. Ben değil miydim o güneşte kavrulan? Soru işaretlerini kim icat etti peki? Eyy soru işareti! sen misin bana yan bakan? Siz misiniz o bi iyi polis, bi kötü polis oynayan? Yoksa bu kadar felsefe sözleri, onlar da mı yalan? Yanlızca saçmalıklarla dolu yalanlar mı yoksa onlar da?

  Başı "yalan mıydı" diye başlayan ve sonu "doğru muydu" diye biten bir yazı var. Peki o, o doğru muydu?...



23-24.08.2022
( Yalan Mıydı başlıklı yazı Furkan Enes ABÇA - Sadraz tarafından 24.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu