Delon Delaletine 4

Toplumlari saglikta dirilikte ayakta ve hayatta tutan devamliligin asil ve degismez kaynagi, hic bir kaidede esirgnmeyen emeklerle terbiyesi kendinden sirayet eden  sürekliligini doguran besleyen büyüten ve cogaltan insanliga verilmis egitimli bilincli sorumlu kültürlü onurlu vicdanli duyarli ilgili yetenekli liyakatli becerikli donanimli deneyimli bireylerin kendi farkliligini ve farkindaligini bilen taniyan üreten ve paylasan aklin fikrin ÖZGÜR IRADE sahipliligidir.

 

Buradan eksik noksan yoksun fakir uzak habersiz engelli büyür yetisirse sonuc, hayatini mahveden ve  kendi yetistigi terkedilmislik mezarligindaki her türlü kokusmus cürümüs acimasizlik duyarsizlik asosyalliginin sosyopatligini cocuklarina tohumlayarak kendini murdar eden morgtan tekrar eder durur kabiz kurak  ve sapkinlik egilimli KISIR DÖNGÜ.

 

Bu sebeple insanligin yaratiklasmis mahlukluklara savrulup sapmalarini düzenleyip dengeleyen en etkin kazanimlardan olan egitim vicdan kültür dayanisma paylasma saygi ve toplumsal aidiyetlilik, duyarliligi yoksunlugu halinde herkes görünen KIZ yüzüne imrendigi MEDYATiK aksesuarlasmalar cöplügünde kimligini  kisiligini ve insanligini yitirerek baktigi halde hic bir sey görmeyen, duydugu halde herseye ve herkese kendini kapatip sagirlasan, temas edip dokundugu halde hicbir ictenligi ve can yakinligi olmayan soguklugun ölü teninde cesetlesen, yatip kalktigi halde kendine buyrulan erotizm cinsel sapkinlik rolleri disinda hic bir kayda deger sevgi duygusalligi gösteremeyen, bütün bir hayatin en kilcal damarlarindan gectigi halde sadece dekorlanmis salon süslencesi olmanin ötesinde hic bir katilimi ve etkinligi olmayan…kendini dönen carkin esyalasmis objesi olarak alan satan SÖHRETLiLiK endüstrisinin sagladigi her türlü lüksün ihtisamin yeterlilik ve doyum sinirine sürekli ac gözlülük göstererek kendine tapmaya öncelikli ve odakliligin bencil, bagnaz, sadist, tekil, sorunlu, hastalikli, bagimli,  intihar ve siddet egilimligine ALAIN DELONLASIR herkes.

 

Asagidaki siir ordandir …:

 EVRAKI ASKA

Halden dilden anlamadiktan sonra

Tutustuysa yansin kibrit, gidiyorsa yol gidebildigi yere kadar gitsin

Yarasina ustura cekme kanayacaksa kanasin, bozma aska giden cigirin delisini keyfini

Durmaksizin kendine büyüyüp gidiyorsa

Cocukluktur ellesme..

Uzun süren karanliklar icindeki beyazlik, bahar olacak kardir huyuna suyuna dokunma

Orda duruyorsa ev, yarinki dünyadir

Yanan mumda eriyorsa tazecikten tomurcuklanan zamandir

Bir kaya cicegidir, ayaza poyraza yapayalniz

Sonrasi bitmez susmaz bir aciya bin sevincin dogmussa coban yildizidir

Dag rüzgari

Kavalin sesidir

Yaniyorsan belle ki aski sana gelin ediyordur koralazlarda yüregim

Sevgili yüregim…

 

Seyfi Karaca………Agustos / 24

( Delon Delaletine 4 başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 24.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu