Şeytanla Kul’un Karşılaşması

 

 

Şeytan: Ey insan, senin içindeki bu karmaşa beni bile şaşırtıyor. Ben sadece vesvese veririm, ama senin yaptıkların benim bile sınırlarımı zorluyor. Bazen sizde hiç sınırda yok ben şaşıyorum, uzaklara kaçıyorum.

 

Kul: Ne demek istiyorsun, şeytan? Sen değil misin bizi yoldan çıkaran? Bizi oyalayan?

 

Şeytan: Evet, ben vesvese veririm, ama senin hırsın, kıskançlığın, yalanların… Bunlar benim bile aklımı karıştırıyor. Senin içindeki kötülük, benim bile tahmin edemeyeceğim boyutlarda.

 

Kul: Belki de senin vesveselerinle başladık, ama insanın içindeki kötülük de var. Sen sadece bir kıvılcım çakıyorsun, ateşi biz büyütüyoruz, sonra söndüremiyoruz.

 

Şeytan: Doğru, ama bazen ben bile senin kadar ileri gitmeyi düşünmezdim. İnsan, senin içinde hem iyilik hem kötülük var. Neden kötülüğü seçiyorsun?

 

Kul: Belki de zayıfız, belki de güçsüzüz. Ama unutma, bizde iyilik de var. Senin vesveselerine rağmen iyiliği seçenler de var.

 

Şeytan: Evet, bu doğru. İyiliği seçenler beni en çok şaşırtanlar. Onlar benim vesveselerime rağmen doğru yolu buluyorlar. Belki de insanın en büyük gücü bu.

 

Kul: Belki de. Ama unutma, şeytan, biz de seninle sınanıyoruz. Her seçimimizde iyilik ve kötülük arasında bir savaş veriyoruz.

 

Şeytan: Evet, insan. Belki de bu yüzden seninle konuşmam da ilginç. Senin içindeki bu savaş, beni bile düşündürüyor. Ama yine de, neden bu kadar kolayca kötülüğe kapılıyorsun?

 

Kul: Çünkü bazen kötülük daha kolay geliyor. İyilik çaba gerektirir, fedakârlık ister. Ama biz insanlar, zorluklardan kaçma eğilimindeyiz.

 

Şeytan: İşte bu yüzden ben varım. Sizinle sizi sınamak, zayıflıklarınızı ortaya çıkarmak için. Ama unutma, her zayıflık bir güç olabilir. Her düşüş, bir yükselişin başlangıcıdır.

 

Kul: Belki de haklısın. Her düşüşten sonra ayağa kalkmak, Rabbim yardımıyladır, her hatadan ders almak bizim gücümüz olduğunu anlarsak vay senin haline! Senin vesveselerine rağmen iyiliği seçmek, bizim en büyük zaferimiz o gün olacak inşallah.

 

Şeytan: Evet, insan. Belki de bu yüzden seninle karşılaşmakta çok ilginçti. Senin içindeki bu savaş, beni bile düşündürüyor. Ama unutma, ben her zaman burada olacağım. Seni benimle sınandığını görmek için, seni zorlamak için.

 

Kul: Öyle ise biz de her zaman burada olacağız. Senin vesveselerine rağmen iyiliği seçmek için. Çünkü biz insanız ve içimizde hem iyilik hem kötülük var. Ama en büyük gücümüz, iyiliği seçebilmekten taraf olacak Rabbim izniyle inşallah.

 

Şeytan: Haydi bakalım, görelim.

 

Mehmet Aluç


( Şeytanla Kul’un Karşılaşması başlıklı yazı kul mehmet tarafından 28.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu