Bıçak yarası geçer de dil yarası geçmez derler ama bıçağın türünü söylemezler.Ekmek bıçağı mı,döner bıçağı mı,peynir bıçağı mı,meyve bıçağı mı,soyma bıçağı mı,sıyırma bıçağı mı? Evlerimizde en çok kullandığımız ekmek ve meyve bıçağıdır,acaba  bu sözü söyleyen kişi bu iki bıçağı mı kastetti çünkü bıçakların boyutlarına göre açtığı yaralar farklı olacağından iyileşme yani kapanma süreleri de farklı olur.
 
Bıçak denince aklıma usta yazar Yaşar Kemal geldi;üç buçuk yaşlarında iken bir kurban kesimi sırasında halasının kocasının elindeki bıçağın kayarak gözüne saplanması sonucu  sağ gözünü kaybeder.Bıçak, hayatımızı  kolaylaştırdığı gibi hayatımızı zehir de edebilir bu yüzden dikkatli kullanılmalı ve çocuklardan uzak tutulmalıdır.

Ablam,buzdolabının fişini çekmiş ve içerisinin buzu çözülmeden almış eline ekmek bıçağını başlamış buzunu kazımaya heykel traş gibi. İçeriden bir gaz kokusu geliyor ama dayanılır gibi değil,ablam elindeki bıçağı  attığı gibi dışarı fırladı,çok korkmuştu,genelde hanımların sıklıkla yaptığı ev kazalarındandır bu.Buzdolabı bozuldu,birkaç ustaya sorduk,"ömrü bitmiş yapılmaz"dediler,internetten  araştırırken bir tamirci buldum ve durumu anlatınca:
"Yapılır abi,dedi,o bıçak yarasını kapatırız hem küçücük şey için koskoca dolabı atmana gerek yok."

Bıçak yarası kapandı ve buzdolabımız  ilk günkü gibi  sapasağlam çalışıyor,bir daha bıçağı yanından bile geçirmem.
( Bıçak Yarası başlıklı yazı berberce tarafından 28.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu