Yorum Loncası






                     YORUM LONCASI

Islak toprağın dokunuşunu tadarken; kırlangıçların kanatları tertemiz havada süzülür, unutulmuş ümitler kavak ağaçlarına yeniden asılırdı. Toprağın oğulları ve kızları yüreklerindeki ahgeri harlar, ıslanmış mazilerini kurutmaya çalışırlardı. 

Parmaklarının arasında kalemi yuvarlayan Âdem ve Havva’nın çocukları heveskar kelimeleri ardı arkasına eklediler. Yönleri farklı binlerce şiir, nesir çıktı toprağın bereketini, güneşin sıcaklığını, buğdayın sarı rengini, suyun şekilsizliğini veren Rabbinden.. Kibir kaftanının sırmaları üzerine pek yakıştı aynanın karşısında hayranlıktan dört başın mamurken..

Tevafuk; sayısız olayı, kişiyi, oluşumu, birbirine muhtaç iki şeyi muhteşem ve benzersiz bir uyumla denk getirme sanatıdır ve bu bizi çok iyi tanıyan Rabbin tasarrufudur. Sen buradasın ve o da burada, bunun şuan tahayyül edemediğimiz binlerce sebebi var. “Ol..!” denince arş-ı ala titredi ve bu insanlar burada birbirine tanış oldular. Bu hadisenin içinden tekrar seçim yapıp yeni bir çember oluşturmak ve kapılarını sonuna kadar kapatmak kimin haddine..

Görmezden gelinen her şey; bir gün gelir senin yadsıyamadığın hakikatin oluverir ki güzelliğin uyumun ve emeğin takdirini, mürekkebinin zekatını vermen gerekir.. 

Aşikârın yalanlaması, ötelemesi, yok sayılması diye bir şey ne duyulmuş ne de görülmüştür şimdiye kadar. Dünyada teni, lisanı, tekniği, hammaddesi birbirine benzemeyen ve aynı işi yapan insanlar var. Yaradan hepsinin de sanatını icra etmelerine, kendilerini göstermelerine müsaade vermektedir. Peki bir kul neden bunu başka kullara reva görmemektedir..!

Güzel ahlak, merhamet, adiliyet, hoşgörü ve bol gönül bizi insan yapmaya yardımcı erdemlerdir.. Kelamlar, mürekkepler, sayfalar hepimize bahşedildi. Yazma aşkı yüreklerimize emanet edildi. Gerçek güzelliği, sulhu, zarafeti, mucizenin ta kendisi olan evrendeki her ilmi yazıya dökmemiz ve birbirimizi hoş kelamlarla anmamız Yaradan’ın bizi daha çok sevmesine vesile olacaktır..

                                           Mavi Yıldırım 











( Yorum Loncası başlıklı yazı mavi-yildirim tarafından 30.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu