Dinimiz birlik,beraberlik ve kardeşlik dinidir,yardımlaşma ve dayanışma toplumsal barışımızı sağladığı için zekat ve sadaka vermenin önemi göz ardı edilemez.
Bir Hadis-i Şerifte; “Kim helal kazancından bir sadaka verirse Allah onu kabul eder."Diğer bir hadis-i Şerifte ise: “Sadakanın en değerlisi; fakirin gücü nispetinde gizlice başka bir fakire verdiği sadakadır.”buyurulmuştur.
"Sadaka belayı def eder ve ömrü uzatır."
“Yoksula verilen sadaka bir sadaka, akrabaya verilen sadaka ise iki sadaka yerine geçer: Biri sadaka sevabı, öteki de akrabayı koruyup gözetme sevabıdır.”

Bu sabah  kapımın güm güm sesiyle uyandım,dört- beş yaşlarında çocuk minik elleriyle  var gücüyle  kapıma vuruyordu. Apar topar yataktan fırlayıp kapıyı açtığımda,fırından yeni çıkmış,yumuşacık ve mis gibi kokan odun ekmeğini elime uzatıp:
"Buyur abi,dedi,biz bir kaza geçirdik  eşiniz bizi tanıyor diğer  sokakta oturuyoruz."
Bir ekmek yeter dememe rağmen iki ekmeği kucağıma sıkıştırıverdi.

Nasip  ise o sizi arar bulur,kısmet  ise siz onu arar bursunuz;uzun zamandır bir ekmeği tek oturuşta yememiştim hem de katıksız,öyle lezzetliydi ki...
Kahvaltı yapmamıştım çok hora geçti,Allah,tüm insanlarımızı kazalardan ve belalardan korusun, elimizden geldiğince sadakamızı  verelim ve özellikle yaşlılarımızın,hastalarımızın ve gariplerimizin dualarını almayı ihmal etmeyelim.
( Sadaka başlıklı yazı berberce tarafından 1.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu