"Bu yeni nesli anlamak çok güç."diyorlar ya, aslında onları anlamak güç değil, bir takım şeyleri onlara anlatması güç.Biz onları  onlardan daha iyi tanıyor ve anlıyoruz ancak aynı şeyleri onlar için söylemek mümkün değil; iyi-kötü tecrübelerimizi dikta etmenin de anlamı yok.Onlar için tek gerçek var:kendi dünyaları.

Hamide,on beş- on altı yaşlarında neşeli ve bir o kadar da yetenekli arkadaşımız,stajyer.Bazen  kahkahalara boğulur, on dakikada yapacağı işi  yarım saatte yaptığı olur ama hiç kızmayız,nefret ettirmemek lazım yoksa bizlere de,mesleğe de ömür boyu küfreder.İstekli,azimli,becerikli ve atik; usta olmasında  hiçbir sakınca yok şimdilik. "Kadının zeki olması iş ve eş seçiminden belli olur."derler  ama  bu söze pek katılmam çünkü bazı kadınlar zeki oldukları halde iş ve eş seçiminde hata yapabiliyorlar ya da tam tersi.

Kendisiyle tanışmaktan ve çalışmaktan son derece memnunuz,on birinci sınıfa gidiyor,seneye mezun olacak,pırıl pırıl  bir aşçı adayı artık hem de en güçlü ve en hırslı aday.Onlardaki bu öğrenme merakı,bizdeki öğretmenlik duygularını kabarttığından hem şanslıyız hem de gururluyuz.

On iki bin maaş alıyor Hamide, yirmi altı bin liraya telefon alacakmış,almasın demiyoruz alsın ama her şeyin bir uygunu var  maaşının iki katından bile fazla,on beş bin liralık telefon  neyine yetmez ki? Bu yaşlarda tüketim sevdasına tutulursa vay haline!  Büyük konuşmayayım bu fiyata bu telefonu asla almam.
"Bizler senin yaşındayken..." diye başladık  anlatmaya diğer ustayla ama  kulak asan kim? Bizimkisi boşa kürek çekmek aslında ne diyordu Mevlana: "Ne kadar bilirsen bil;bildiklerin, karşındakinin anladığı  kadardır."


( Yeni Neslin Dünyası başlıklı yazı berberce tarafından 1.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu