Kutsanmış Şiirler Deryasına Yolculuğum...




Düşler biriktirdim unutulmuş güz akşamlarına özel…

Sesler biriktirdim gecenin karanlık kısrağına dair bir koşu sevip de geldiğim ve rüzgârın üşüten sesine sığındım makberin uğultusunda ç/ağlayan kuş misali renklerin bozguna uğradığı sahici karanlığın halveti ve işte sus payı söylemlerde unutuldum ben unutmaya dair tek garantim iken ölüme geçiş hakkı tanıyıp da unutulmak ve yo olmak iken en elzem.

Hüzün bir redifti lakin yağmalanmış.

Kıraç ruhların son temennisi varsa yoksa çiçekler ve çocuklar yüce dağlara yaslanmış.

Ak saçlı nine.

Sarı ruhu güneşin.

Ak akçe kararan güne dair ölümse bir içim.

Hüzün bazen muğlak ve yüzümde açan güller:

Anne mizaçlı bir önlük mutfağın ve yemeğin kokusu üstüne sinmiş…

Sindirilmiş latifeler.

Sinesinde saklı gülücükler.

Ve yetim ellerim ve yetim yüreğim bense telaşla koşarken Rabbime düştüğüm yerdense kalkmasını bildim.

Bir ön sözü olmalı iken şiirin ya, hikâyelerin neydi nesri ve neşri ve tesiri benimse takılı kaldığı aklımın olmadığı kadar sadece bir tek hikâyemin ve işte uzun uzadıya sevdiğim imbat akşamları gel gör ki çekincelerimle imdat kolunu çekmeyi unuttuğum bir araçta süregelen yolculuğum amacım iken içimde kurulu o bebek ve şahikanın kanatlarına konan bir teselli gibi tecelli eden umudun yansıması ve hüznümün de kayıtlı iken sertifikası.

Üzünç ve sevinç.

Muğlak mısraların menşei.

Aşk ve özlem…

Yanan meşalenin ruhumu yakan hörgücü bir bak bakalım içine ateşin bir bak: kim bilir neler neler gizli…

Seyyah iken münzevi imgeler ve bir çağıltı.

Aşk iken uyumsuz yürekler her nasılsa tek kalbin attığı.

Düşmez kalkmaz bir Allah ve işte yıkık mendireği karanlığın umut ise gaipten gelen bir ç/ağrı misali sığındığım elbet yüce Rabbim…

Benim tek bir öyküm yok için için tekbir getiren binlerce haneye mazhar ufka dönük iken kelam bir de geri gelmeyen verdiğim selam.

Redifler doğurgan.

Edilgen kiplerin hicreti sarmalında etkin ve de etkili eleman iken hüsran göğün tamburu yerküreninse ney sesinde saklı umut.

Kıpraşan dünyevi gölgeler köhne ve ölgün hecelere sadık kalem en çok da sarmalında alfabenin kutsanmış şiirler deryasına yolculuğum.

 

 


( Kutsanmış Şiirler Deryasına Yolculuğum... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 12.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu