Fabrikasyon Cereme 4

Her türlü ortak birlik ve beraberliği kurar yaşar donatır yakın samimi içten candan gerçek inanılır güvenilir hiç bir ardniyet kuşkulu endişesi ürküsü korkusu kaygısı yahut çekingesi olmaksızın ilişki ve iletişimlere dair konuşulan davranılan ve çağrılan sesler yazılar bakışlar görüşler fikirler duygular düşünceler üretkenlikler etkileşimler ve paylaşımlar birbirinden akıl fikir yol yordam edinir ve daha nitelikli değerler etrafında herkes kendini aynı sevincin kutsal kaynağına yorar kaynaşır.

Sağlığı zindeliği iştirakı paydaşlığı duygudaşlığı yurttaşlığı aydın çağdaş ileri gelişmiş kalkınmış onurlu bilinçli eğitimli örgütlü güvenli; akla fikre vicdana ve hukukun üstünlüğüne dayalı dinç diri işlek çalışan üreten paylaşan özgür iradeli toplumlarda bu böyledir, olmayanlardaysa tam tersine, olumsuzluklardan bağnaz zorba keyfi ve despotik idareler sultasıdır, aklı bilimi özgürlüğü hukuku sorumluluğu duyarlılığı dayanışmayı sorgulamayı dışlayan güç gösteriş ve görgüsüzlük zehirlenmesi sarhoşluğunda insan zaman toplum dünya her şey bağımlılıklarının kulu kölesi olarak şahsi hükümranlık dayatmasına büyür beslenir işler çalışır çürür ahmaklaştırıldığı sonsuz acıları kabullenişe yozlaşır.

Bu yüzden ortak değerleri paylaşıp çoğaltan etkileşimde bulunmakla hiç bir özgünlüğü ve katkısı olmayan emek ve değerlere kendi şahsi mülküymüş gibi çöküp çullanmak konusu ve alanı ne olursa olsun hinliğin sinsiliğine karakter bozan sahtekarlığın daniskasıdır.

Boşlukta sahipsiz yitik yoksullara ve sefillere çöküp kalmış toplumsal yıkımın bütün çaresiz çözümsüz acılarını istikrarsızlıklarını mutsuzluklarını ve dirayetsizliklerini deşip kanatarak Bop çarkına görevlendirilmişliğin variyetindeki şöhret saltanat furya gösteriş lüks şatafat ahkam ve istismar fatura karşılığını ödeşen siyasiler mafyalar medyalar holdingler karakter tarikatlar diziciler fenomenler ünlüler şöhretliler magazinciler popçular topçular huylusu diziciler de akla fikre adalete hakka hukuka dair güdülen kalabalıkların çıkış seçeneği hiç olmayan; fakat mecburi kaçışları için tek sığıç hücresi konumuna proğramlı çirkeflik kanallardanda bop afyonlama virüsleri olarak hortlaklaşıp ölünceye kadar ağırlıklı olarak şiddeti nafyayı dayılanmayı hukuksuzluğu kabalığı cenneti şehveti yobazlığı feodalliği ilkelleşmeyi son model konfor lüks ve giyim kuşam bina modelliğinde herkesi özendirmeye kokuşmuş çürümüşlüğğ işleyip yedirerek ordan ötekine zıplayıp şekilden şekile girip çıkıyorlar.

Tezgaha insan kalabalıklarını avanaklaştırmak için (ahmağa yalan yanlışları alıştırır söyler gibi her ilkellik sultası dayatmacı yaklaşım, burayı kendi duvar fonuna arkalayıp keyfiyet sultasını sağlam güvenceler altına almaktadır) çullanıp konuşlananları korku bela kabus şiddet nefret efendisine kul köle olma ağırlıklı afyonkeşlikleri masum ve sıradan göstermeler konusunuysa ağırlıklı olarak korkudan beladan kabalıktan zırvalıktan zorbalıktan yokluktan şiddetlen şikayetçi KADINLAR senaryolayıp yazmakta .

Hazırlıksız hayatın getirdiğine karşı çare çözüm deneyim bilgi akıl yol yöntem yordam becerileri ilgi alaka samimiyet yakınlık ve yatkınlık olması gerektiği gibi, esas Niyet, yani çizim tasarım yapılmış ve ortaya konuşlanmışlara dair olarak imar imalat eylem ve fiilleri kadar gerçekliklliği olanın henüz işlenmemiş yarısıdır ve işlenen fill kadar yük cürüm vebal sorumluluk yükümlülük değer veya ağırlık taşır. Çünkü devamlılığı olan hayatı imar etmek veya sonlandırmak, planlı tasarlı kurgularla olan biten köklü işlemdir. Suç sabıka iyilik kötülük de buradan kaynaklanır buralara tekabül eder. Tasarlanarak karşılığını bulan her cürüm katlanarak suçu övmek veya iyiliği takdir etmek adına dengesini sorgusunu hesabını  sualini biten bulan ve vebali sorumluluğu olan şeydir.

… lafın daha ötesi şiirin hakkıydı herdaim…


ZEMBEREKLİ ZİKZAKLI GALUBELA


Kılçıklı kılçıksız
Sürüm veren ve sürümden piyasasını bulan balçık bataklıkları nezaretinden
Her şeyin birbirine çarparak kilitli kasalarda saklandığı
Ha ...diyeceksiniz ki bunda yol neresidir maksat nedir husus nereye
Teknolojik soğumalarla
Psikolojik brandalarda paçavrasını dikip dökmenin
Uyunulmuşsa
Önü alınamayan kornaya depelenmeler ne herkesi dikizleyen levhadaki uyarıya ne herkesi kendi haline koyan kenardaki dünyaya
Derdi zoru neydiyse
Sadece sürüklediği göçün işaretlerini ve iniltilerini
Senin şöförlüğüne diyerek
Ve sen benim kim olduğumu biliyor musun silahlaşıp çekişmekle insandan bıkıp yorulan gün
Şehir eşkiyası
Kır fedaisi
Kelebek şeklindeki bıçakla kovboy oynatırken
İblise papucunu ters giydirmiş ya uyku dünek
Camiye dönen ters yola koyulup
Bir anda direksiyonu kıran peşpeşe gıcırtıyı kendi uykasındayken etrafa baskın veren fireni
Cinleri tepesine yürüyormuş siniri freni patlamış galubela
Yıktığı yuttuğu heyelanların ip uçlarında taş üstüne taş yığarak
Ve işareti olsun diye ismi evveli belirsiz insan çevirmeliğinin avlusuna
Tekil renkli
Zemberekli zikzaklı
Ve çoğul çeşştlisi koyun keçi tavuk mavuk bağjayarak
 
Seyfi Karaca….Eylül /24
( Fabrikasyon Cereme 4 başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 24.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu