Velhasılata

Magazinle yatip magazinle kalkan alismis uyusmun toplumsal cöküs ve sürüklenislerle, nefreti furyayi fuhusu cehaleti acimasizligi hileyi hukuksuzlugu liyakatsizligi korkuyu zorbaligi bagnazligi satasmayi keyfiyeti istismari gösterisi siddeti mafyayi özenip taklit edilenler arasinda her yanlisini dogru bilerek kendi kisilik bozukluguna dair ne varsa kutsayip hak hukuk onur yol kanun bilen dayatmalarla tezgahta dolasimi olan hayatin bütün kokusmus cürümüslügü baglaminda bala zehir katmak; en masum suc ve sabikaliligin kaniksandigi ve kabül gördügü en nitelikli dolandiricilik ve sahtekarlik egilimidir.

Fakat isiga gitmek varmak ve isigi cogaltarak tasiyip aktarmak, ORTAK PAYLASIM degerliliginin en vazgecilmez evrensel degeri ve hayati vazgecilmezidir. AY`in dünya dönüm dolasim eksenindeki günesle ilgisi bagi iliskisi gibi tipki…

 

Yasanilan ortak hayatta sesler renkler dokular bilgiler üretimler kazanimlar birikimler sözler birlikte SOSYALLESMENIN bütün hastalikli illetli defolu kisiyi kendisiyle yabancilastirip yalnizlasmalardan koruyarak, yorgunluk yenilmislik tükenmislik ve bozgunluk veren agir yükünü kirini pasini engelini zehrini sorununu toksinini  arindirip temizlemeye ve huzur ve mutlulugunu artirip cogaltmak adina iyiden güzelden asktan ve sevgiden el alan her türlü emegi zahmeti cabayi gayreti PAYLASIMLARI kendi bencilligine saklamaksizin birbiriyle konusan danisan ÖGRENEN EDINEN soran sorgulayan ve kaynasan TOPLUMSAL bütünlügün saglanmasi gerekir. Bu ikiyle cogalan her bir araya geliste , yapida ve beraberlikte vazgecilmez ihtiyac ve zirunluluktur. Eger bilgisini yolunu duyumunu hissini düsüncesini emegini duygusunu aklini sorumlulugunu  vicdanini sesini yazisini söznü sirf KENDINI MESHUR ETMEK veya iddalastigi en birinci yahut herkesin üstünde kusursuz mükemmel olduguna harcar tüketirse insan, dünya insanlik ve hayat kendi keyfiyetini doyurup tatmin etme ugruna her düsüklüge herkes kendi gösterisine ihtisam kusnuk ve köpügüne saklanmaya azalir cürür eksilir alcalir azginlasir sapkinlasir cöllesir ve kimse kimsenin hukuku hakkina riayet etmeyen zorbaliga yobazliga gericilige mafyalasmaya despotluga sahtelesip magazin afyonlariyla her türlü özentiyi ve  yaratiklasmayi SANALLASIR.

Olumlu veya olumsuz her kayitsiz kalindikca alisilan sey kabullenilir, kabullenilen kaniksanir, kaniksananlarsa yasanan hayatin hali vakti günü hesabina gecim dönüm devran nafakasidir. Hayati degerli kilip yasatmaya gayreti cabasi akli fikri iyeti duygusu düsüncesi  egilimi eylemi olanlarla haktan hukuktan saygidan sevgiden dilden kültürden sanattan imardan icattan sözden ikrardan dayanismadan ve paylasimdan yana koydugu ve güttügü tavirla hem insan hem de tedavüldeki dünya yasantisi ilerler gelisir büyür zenginlesir, olumsuzlarlaysa herkes herkesten kusku duyarak kimse kimseyi önemseyip umursamayan bencillige bagnazliga cehalete sapkinliga gecimsizlige haksizliga kisiliksizlige onursuzluga zorbaliga dehsete vahsete evrilir ve evrimlesir hersey.

....lafin daha ötesi siirin hakkiydi herdaim...


SONBAHARCASINA SEFiL SÜRGÜNLERiN ETRAFCIVARI


Uyruksuz müritsiz münasebet ve melanet gibi
Aksayan
 Sendeleyen
 Duraksayan
Ara ara yan cizerek dar yola giren
Yara ara dar yollardan cikip gitmez yürümeze sapan
Medetten care dilenmekle yillarin yoruldugu cinar kogundaki siginak
Sür sefani devir devran senindir ister toplan
Ister birik
Ister dagil müjde senin mektup sanadir
Pilastik bir cendere icerisinde
Pasli pasakli acilarla yetinip yogrularak ömrünün ötesine sonbahardan beter titreyen
Canla basla cengelli ignelerin ucundaki dünyaya yetisme derdinin
Ve veresiyesi pesin sinirsiz bir yenilginin
Kucagina oturmakla kalmayip koynuna baldirina sokularak
ÜRengi soluk
Ütüsü bozuk
Hayati pörsük burusuk üstünü hic bilmedigi yabanciya dökünmüs soyunmus
Tokasi boncuklari gülsüz ciceksiz
Yasakli bölgeleri ihlal edilmeye  süresiz sonsuzluga tarumar talan
Icrasiz
Hacizsiz
Kirasiz
Ücretsiz
Biletsiz
Hayal carsisinda üzümüne bagina ne mülkü varsa, kamcisini tetikledikce cirit atmaya
Paramparcasini kirik aynalarin göstermedigi insanlik viranesi kadar dünya bir yer
Hüznün yerlisi
Kendi hayatinin yabancisi
Kilitli kapilara suskun perdelere sefil sürgün
Makamdan merama kapisi ve sazi calindikca yagmurda unutulan islak mintan rengiyle
Solgun kirmizi
Ve kederin en kuzeyinde beti bereketi sogumadan tektarina talim taleplerle
Cigliklar icinde esiyor ugulduyor inliyor dönüyor dolaniyorsa etrafcivar
Pusuladan cerceveden cikan Rüzgardir..
Cikip gidip de eylülün bagrina , dagin zirvesine, dünyanin ucuna
Ölümü sagmiya güzden gayridan
Insan esmeleri özleyip gözledigi
 
Seyfi Karaca…….Eylül / 24

( Velhasılata başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 26.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu