Çölde Zeytin
ÇÖLDE ZEYTİN
        Suudiler 20 milyon zeytin ağacını çöl ortamına ekmiş yetiştiriyor..
        Leğende su görmüş adamlar,yazlık diye sahilleri beton yığınına çe virdiler.
        Dogaya dokunan yanar .Edremit körfezinde 3 milyon zeytin ağacı yok edildi..1990 larda Edremit ten Altınoluk a giderken  zeytin ağaçlarının içinde gidilirdi..Şimdi yer gök beton oldu .Yüzbin yol yapılsa kavşak yapılsa yine yetmez .
          Araplar toprakaltından petrolü çıkarıyor .Biz toprak üstüne türevini döşüyoruz.Ülkemizde Seller obruklar eksik olmuyor.. ,yer altı su kaynak rejimini değiştiriyoruz.Derelerin önüne baraj  gölet yapıp su akışını kurutuyoruz..Zengin yaratırken ,fakirleşiyoruz..
         Dünyanın tüm yöneticilerini bir arayA toplayıp yarşma düzenleseler ve en geri zekalı yöneticileri yarışması yapılsa kim olur?
           Eğer bu yer kürede her canlının bir hakkı varsa o kestiğiniz her ağaç yuvasını bozduğunuz her kuş,yolunu kestiğiniz her sürüngen sizden hakkını alır ve cehennemin müdavimi siz olursunuz..
              İstanbul a 8 baraj yetmiyor.Bodrum da bir Baraj ve tek giriş yolu ile bu insanlara bakacaksınız Öyle mi? 2 otoban 3 köprü ve yüzlerce bağlantı yolu İstanbulda 39 ilçeyi taşıyamıyor.Bir körfez yolu ve 4 kavşakla bu insanları taşıyacaksınız öyle mi?
                İstanbul un boşaltıpı bağırsaklarını yuta yuta iki boğaz akıntısı ile temizleyemeyen ,müsülaja mahkum Marmara denizni yapamadığını 3 otuz personel ve ekipmanınızla küçüçük belediyeleriniz yapacak öyle mi?
                  Arsa dan çıkarttığınız rantlar yetmedi yol köprü tünelleri hedefe aldınız..Define diye Roma ya gider denilen tüm yolları alt üst ettiniz..Restorosyan diye dairesl köprülerden üçgen köprüler çıkarıp ayaklarını talan ettiniz.. Clandras köprü ayıbını kimse unutmaz..Antandros nekropulune yapılanları duble yol yaparken durdurduğunuz inşaatları kimse unutmaz..
                  1000 yıllık zeytin ağaçlarından ne istediniz?Saksıya koyup çiçekleştirdiğiniz o ağaçlar inşallah cehennemde ateşiniz olur..Ne yaparsanız yapın doğadan aldıklarınızı doga gün felir tek hamlede alır..

Torun Halili
( Çölde Zeytin başlıklı yazı HALİLİ tarafından 1.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu