www.ilerigazetesi.com
Haber -Yorum
.......................................
Ahmet SARGIN
Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde yapılan 15. Şairler Şölenine katılan gazetemiz köşe yazarı, Şair-Yazar Ahmet Sargın, yaptığı kısa konuşma ve okuduğu şiirle şölenin en çok konuşulan ismi oldu.

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde 15. Şairler Şöleni yapıldı. Şölene 33 ilden 89 şair-yazar katıldı. 14-15-16 Mayıs tarihlerinde yapılan Simav Şairler Ş;ölenine Yozgat’ı temsilen Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Başkanı, Gazetemiz Köşe Yazarı Ahmet Sangın da katıldı.

Simav Belediye Başkanlınca organize edilen şairler şölenine Kütahya Vali Yardımcısı, Simav Kaymakam Vekili Cengiz Horozoğlu, Belediye Başkanı Kasım Karahan, başkan yardımcıları, encümen üyeleri ve Simavlı şiir severler katıldılar.

Bir yıl önce rahmetli olan yörenin tanınmış ismi şair-yazar gazeteci Ali Abdulkerimoğlu’nun kabrinin de ziyaret edildiği programda, şair ve yazarlar belediye önündeki yaş kütüğüne tarih atıp ilçede düzenlenen eğlence ve şölenlere ortak oldular.

Eynal Kaplıcalarında misafir edilen şair-yazarlar Hisar Aile Çay Bahçesi’nde ve 100. yıl Çay Bahçesi’nde düzenlenen şiir programında şiir severlerle bir araya geldiler.
Simav 15. Şairler Şöleninde konuşan Belediye Başkanı Kasım Karahan, şair ve yazarları Simav’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Simavlı Şair Osman Karaaslan-Asım Kısbet ve görevli üniversite öğrencileri konuklara ev sahipliği yaparak iyi bir program sunmayı başardılar.
Simav Şairler Şölenine kalabalık bir heyetle katılan İLESAM Yönetim Kurulu üyeleri, burada il temsilcileriyle bilgilendirme toplantısı yaparak önemli bir meslek birliği olan İLESAM’ı tanıttılar ve üyelik işlemleri hakkında bilgiler sundular.

İLESAM Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Denetleme Kurulu Başkanı İsmet Bora Binatlı, Bayanlar Komisyonu sorumlusu İlter Yeşilay, Hukuk Sorumlusu Cemal Tuzcuoğlu, Denetim Kurulu Sorumlusu Durak Turan Düz, sorulan sorulara cevap vererek İLESAM’a üye olmanın önemini ve gereğini vurguladılar.

33 ilden davet edilen şair-yazar ve şiir yorumcusu konuklar Eynal Kaplıcalarında dinlenip Simav’ın turistik-tarihi yerlerini gezdiler ve şiir programlarında eserlerini seslendirerek şiir sevgisini yaşatmaya çalıştılar.

Güzel eserlerin yorumlandığı Simav Şairler programında tanışma-kaynaşma ve birlik beraberlik duyguları pekiştirildi... Üç gün boyunca devam bu güzel, anlamlı şölende ilimizi temsil eden Yozgat Şairler-Yazarlar Birliği Başkanı, Gazetemiz Köşe Yazarı Ahmet Sargın şiirini yorumlayarak ilimizin tanıtımını yaptı ve katılımcıları Sürmeli Festivaline davet etti.

Simav Şairler Şöleniyle ilgili gazetemize bir değerlendirmede bulunan Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı, Gazeteci- Şair- yazar Ahmet Sargın: “Simav bu işi çok güzel yapıyor. İlçenin tanıtımına katkısı olduğunu düşündüğümüz şölene emeği geçenleri kutluyor, misafir konuklar adına teşekkür ediyorum” dedi.
..........................................................................
Simav Şairler Şölenine Aydın’ı temsilen Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkan Yardımcısı Şükrü Öksüz ve Sökeli Araştırmacı Yazar Şair Abdülkadir Güler temsil ettiler. Şölene İzmir Karşıyaka Sevgi Şairler grubundan Hava Köseoğlu, Şerife Çınar, Özen Gülay Atacan; Ankara’dan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Yönetim Kurul üyelerinin tamamı, Abdullah Satoğlu, Prof.Dr. İsa Kayacan, Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın, Adana’dan Halise Tek baş, Münevver Düver, Mansur Ekmekçi; Bursa’dan bir önceki dönem Milletvekillerinden Şair Faruk Ambarcıoğlu, Şaziye Çelikler ve Emin Zeybek; Nevşehir’den Ayşe Paslanmaz, Salihli’den Gündüz Aydın, İstanbul’dan Sadettin Kaplan...
.....................................................................
Diğer Katılımcılar:Sevil Mısırlıoğlu,Mustafa Erol, Murat Duman,Alaaddin İkican,Sergül vural, İbrahim Sagır,Aylin Enginer,Turkan Toy,Adil Akkoyunlu,İlter Yeşilay, Aysel Çoban,Zeki Çelik,Sadettin Kaplan,Pakize Altan, Emin Zeybek,Nuriş Gökmenoğlu,Muhsin Aktaş,Dursun Tombul, İsmail Hakkı,Abidin Güneyli,Canan Yıldırım Ceylan, Necmettin Selçuk,Nihat Aymak, Zübeyde Gökbulut, İsmet Bora Binatlı, Öz Ali Yılmaz,Şemseddin Dervişoğlu,Gülten Ertürk,Durak Turan Düz,Necmettin Selçuk,Vedat Fidanboy, Yılmaz Gül, Cahide Ulaş,Gülay Atacan,Yurdagül Özay,Hava Köseoğlu katıldılar...
( Simav Şairler Şöleni Muhteşemdi başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 23.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu