Okumak,
Okuyabilmek,
Okutabilmek, galiba dünyanın en ayrıcalıklı işi olsa gerek...

 

Okuyan insanın beyni gelişiyor. Kelime daracığı genişliyor. Kendini ifade etme yeteneği pekişiyor. Hayal dünyası genleşiyor. En önemlisi de edep marifet konusunda mesafe kat ediyor.

 

Daha ne olsun, zaten bir insandan beklenen de bu değil mi? Ortada bir iman ve itikat meselesi kalıyor ki onun da sorgulama hakkı bize düşmüyor. Okuyanların çoğu da o duygu güzelliğini fazlaşıyla yaşama fırsatını yakalıyor. İç güzelliğini ,  gönül dünyasının nurunu,  güler yüzü güvenilir sözüyle topluma yansıtıyor.

 

Okumak hem dünya hem ahretimize katkı sağlıyor... Okuyan adan hem kazanıyor hem kazandırıyor. Bazen bir okuyan kişinin yaptığı bin cahil yapamıyor.

 

Demem o ki kız, erkek farkı gözetmeksizin çocuklarınızı okutun. Okutun ki hem kendinize hem size katkıları olsun. Torunlarınız size dua etsinler. Örneğin eşim okula gidemediği için bu konuda okula gitmesine engel oluşturanlardan şikayetçidir..

 

Kendi ölçülerimiz dahilinde altı çocuğumuzu da okuttuk. Üçü kız üç erkek; kızlarım; Çocuk gelişimi, Peyzaj Mimarlığı, Eczacılık (3.sınıfa geçti) alanında kendini yetiştirdiler. Hem kazanıyorlar hem kazandırıyorlar.Bu gün Öğretmen evi bahçesinde oturdum. Peyzajı kızım tarafından tasarlandığını düşününce ayrı bir keyif aldım.

 

Her okuyan ille de devlet memuru olacak diye bir kaide yok. Ama bilgili, ilgili anneler yarına daha bir umutla bakarlar. Daha kaliteli evlat yetiştirirler.Hayatta amaç sadece para kazanmak olmamalıdır...Onurlu bir yaşam her şeyin başında gelmelidir.

 

Nitelikli kimi çift var ki kıt kanaat mutlu geçinir. İki maaşla kavga ve sıkıntı içinde ömrünü heba eden kimseler de vardır. İşte bu sorunu eğitimle çözebilirsiniz. Bunun için de evvela kızlarımızı okutmalıyız. İnsan dünyaya bir kere geliyor. Her gelen insanın meziyetlerinden yararlanmak lazım, o da ancak okuma ile olur.

 

Nice dahi insanlarımız okuyamadıkları için dehasından yararlanamıyoruz.Örneğin annem ve babam 50 yıl önceki bir hadiseyi noktasından virgülüne kadar anlatabiliyorlar. Bu deha değil de nedir? Ama okuyamadıkları için insanlık alemine ciddi bir katkıları yoktur. Olamadı... Bizi okuttukları için kendilerine minnettarız... Dört kardeşiz dördümüzün de eli kalem tutuyor. Onları daima dua ile yad ediyoruz, saygımızı da esirgemiyoruz.

 

Maalesef baba oğul arasında bazen küfürlü sataşmalara, fiziki müdahaleyle sonuçlanan kavgalara dahi şahit oluyoruz. Nedeni tabi ki cehalet... Okumuş insanlar bazen tartışırlar ama sonuçta insanca anlaşırlar...

 

“Eğitimli anne, nitelikli nesil”  sloganımız olsun. Kız erkek demeden tüm çocuklarımızı okutmaya çalışalım. İmkanlarımız kısıtlıysa yardımlaşalım. Sosyal yardımlaşma kurumlarına STK’lara baş vuralım ama pes etmeyelim.

 

Bu memleketi düze çıkaracak tek yol okumaktır!..
 
Okutmaktır!...
 
Çünkü hiçbir şeyimiz yoksa okulumuz, öğretmenimiz, öğrencimiz var. Bu var olandan bir başarı çıkarabilmeliyiz. Çıkarmak mecburiyetindeyiz...

 

Bu millete bu memlekete huzur ve mutluluklar diler, selam ve saygılarımı sunarım...
 
 
Eyüphan KAYA
( Çocuklarımızı Okutalım, başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 29.06.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu