Çocuklarımızı doğru yetiştirdiğimizi  düşünelim.Bu duygu çok güzel bir şey olmalı...Çocuklarımız büyüyüp birer yetişkin olduğunda davranışlarından şikayet ediyoruz.Herkesin dilinde dolaşıp duran atasözünü bilirsiniz"Ağaç Yaşken Eğilir"Çocuklar davranışlarını ve huylarını küçük yaşlarda edinirler.Çocuklarımıza vereceğimiz iyi terbiye,eğitim,sağlıklı bir aile hayatı gibi temel bilgiler çocukların özelliklerine zemin başlangıcı olacaktır.Büyüdüğü çevredeki her şeyi öğrenen çocuklar ileride tüm bu bilgileri   hayatına yansıtacaktır.Bu yüzden çoculukta öğrenilen kötü alışkanlıklar çocukların özelliklerini büyük şekilde etkiler.
       Başta da söylediğim gibi yetişkin bir birey olduğunda çocukların yanlış davranışlarından şikayet etmek yerine,onlara doğru çevreyi sağlayıp ileride onlarla gurur duymalıyız.
       Unutmayın!...Çocuklar tıpkı bir ayna gibidir.Karşısında ne görürse onu yansıtır.Bir ailede önce anne ve babanın davranışları çocuğu büyük bir şekilde etkiler.Çocuklar bir ile beş yaş arasında gördükleri her şeyi hayatına yansıtırlar.O zaman onlara güzel şeyler öğretelim ve bir melek gibi yüzümüze güleno güzel gözleri kendi ellerimizle hayata kazandıralım.
( Çocukları Hayata Kazandıralım başlıklı yazı Bir dost :) tarafından 29.07.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu