Akıl insanoğlunun doğuştan sahip olduğu bir özelliktir. Yaşın ilerlemesi  ile akıl artmaz. Belki tecrübe artar. Akıllılığın, yaşla hiç bir ilgisi yoktur. Eğer öyle olsaydı bütün akıllıların, yaşlılardan çıkması beklenirdi; ancak bazı çocukların gençlerden, bazı gençlerinde yaşlılardan akıllı oluşu bunun böyle olmadığını gösterir. Oysaki bizim insanlarımız kendilerinden küçükleri akılsız sanırlar. Çünkü çocukların o zamanki aklının az olduğunu düşünürler. Ama kimi çocuklar varki gençlerden daha akıllı. İnsanlar aklını kullanmayı bilmezse herkez onu geçer. Tabi çokta zeki olmak iyi değildir. Çünkü çevrendeki hiç kimseye ayak uyduramaz ve seninle kimse arkadaş olmak istemez. Fakat saygılı ve çok çalışkan olursak biz zekilerden daha iyiyizdir.
 
       Mesela on yaşındaki bir çocuk var diyelim. Kendini çok akıllı zanneden çocuk kardeşi soru çözerken yapamadığı bir soruyu annesine sormak için giderken kardeşine:
     -Dur ben yaparım nede olsa çok akıllıyım. Senin aklın benimkinden küçük olduğu için sen yapamamışsındır, der.
   Kardeşi soruyu çocuğa verir. Çocuk çok düşünür fakat soruyu çözemez. Kardeşine:
     -Biliyorum ama şimdi çözemem,diyerek oradan ayrılır.
   Oysaki çocuk soruyu çözememiştir. Küçük düşmesin diye kardeşine yalan söylemiştir.
 
  "Bu konu akıl yaşta değil baştadır."atasözünü anlatır...
( Akıl başlıklı yazı Bir dost :) tarafından 1.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu