Vekilim, Peşinde Birileri Var!

Vekil olmak eskisi kadar kolay bir iş değildir.Vekil olabilirsiniz ama devamını getirebilmen için adam gibi adam olman gerekir.
 
Eskiden vekil olduktan sonra vatandaş var mı yok mu? artık kimsenin umurunda değildi.Ankara’da gününü gün edip ihale komisyonları peşinde koşumak varken, nereden pay koparırım hesabı yapılıyordu.
 
Şmdi artık yok öyle yağma diyorum, devir değişti, tarz değişti, vatandaş değişti.Sivil Toplum toplum adına artık birilerini denetliyor, sorguluyor, hesaba çekiyor.

Şu anda ülkemizin 40 ilinde eş zamanlı çalışmalarını yürüten TkMM ortak çalışma grupları her ayın ilk cumartesi günleri 13:00-17:00 saatleri arasında ülke gündemi, yerel gündem ve yeni anayasa olmak üzere üç konuda katılımcıların görüşleri alınıyor, özetlenerek, genel merkeze gönderiliyor daha sonra harmanlanarak TBMM’inde ilgili vekilin eşliğinde kamuoyu ile paylaştıktan sonra Meclis Başkanlığına iletilmektedir.
 
Bu yerel meclisimiz Diyarbakır’da çalışmasına bir yenilik daha kattı , artık Meclisi izleme komitesini oluşturarak rutin aralıklarla kendi vekillerine karne düzenleyecek.
 
Bu karnede,
Devam devamsızlık,
Meclise verdiği yasa teklifleri,
Sorduğu sorular
Meclise verdiği gensorular,
Varsa ili için verdiği hizmet,
Çalıştığı komisyonun düzeyi,
Vatandaşa gösterdiği ilgi,
………………………..v.s

Dolayısıyla artık yerel basında,
Uyuyan Vekil,
Devamsız Vekil,
Çalışkan Vekil,
Çapkın Vekil,
İhale faresi Vekil,
Saygısız Vekil
..........................vb.

Başlıklara sık sık karşılaşa bilirsiniz.

Ondan dolayı diyorum ki artık vekil olsanız dahi vekalette biri seni gözetliyor olacak bunu bilesiniz e mi?
E.Kaya
( Vekilim,mercek Altındasınız başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 3/20/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.