Taraf gazetesinin dini değerlerle pekte alakası yok. Sayın Ahmet Altan’da bu konuda yetersiz olduğunu çoğu yazısında gündeme getirmiştir. Ancak Elisabeth Taylor isimli bir sanatçının ölümünün ardından çok da ilgilenmedikleri bir dünya hakkında yorum yapmaktadırlar. Bunu esefle ve üzüntüyle karşılıyorum.
Sevdiğiniz bi...r sanatçı olabilir. Kendiniz için, onun ölümünü güzelleştirecek farklı bir ifade kullanabilirsiniz. “Dünyadan bir güzel göçtü” “Dünya bir güzelini kaybetti” Ama cenneti ve özellikle bilmediğiniz, belki de çok dikkate almadığınız bir dünyayı bir ölümlüyle, hem de yetki ve salahiyetiniz dışında bir anlayışla daha da güzelleştirmeniz hiç de şık bir davranış değildir. Cennet hep güzeldi. Çünkü orası hep güzel, en güzel insanları ağırlamıştır.
Ölen bir insanın arkasından kötü ifadeler kullanmak bana yakışmaz. Onun için kötü sözler söylemem, nezaketimden dolayı.
Bir insanın nasıl ki cehenneme gönderilme yetkisi bir insanın elinde değilse, cennetin de güzelleştirilmesi ölümlülerin elinde ve dilinde değildir.
Güzelliğin ölümsüzleştiği bir yer, sadece bir ölümlüyle daha da güzelleşmez. Hele bu konu da kendilerini yetersiz gören, ilgilerinin dışında gören insanlar, birileriyle orayı güzelleştirme ve bu güne kadar güzelliğinin eksikliğini ima edecek ifade kullanma hak salahiyetine hiç sahip değildir.
( Cennet Hep Güzeldi başlıklı yazı SeyitAhmetUzun tarafından 28.03.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu