"AB " Avrupa Birliği’nin kısaltılmışı , “şerif” kelimesi ise kutsal, soylu ,temiz demek .
 
 Biz bu kutsal yolda ne taklalar attık , zinayı suç olmaktan çıkartıp , idamı kaldırdık .

Güzel yaşamın iki ayağı var ; refah ve mutluluk . Teknoloji , para , konfor , refahı ; manevi değerler mutluluğu getirir .

Refahın en üst düzeyine çıkan Avrupa milletleri iç dünyalarında huzursuz , güvensiz ve mutsuzdur . Milli geliri en yüksek olan İsveç , intihar oranlarında birincidir . Marketlerdeki raf hırsızlığında da Norveç başta gelir . Belçika’lı her beş çocuktan üçünün aile içi cinsel tacize uğradığı resmi kayıtlarda görülür .

Hollanda’da aile içi cinsel ilişkiler (ensest sapkınlık ) % 30’u bulmuştur . Erkek erkeğe , kadın kadına evlilikler resmileşmiştir . Batı toplumlarında her türlü cinsel özgürlüğe rağmen cinsel sapkınlık en üst düzeylerdedir .
Boşanma oranları artmış , uyuşturucu , alkol tüketimi tehlikeli boyutlara ulaşmış , evliliklerde ihanetler olağan sayılmış , cinsi sapıklık cinsel tercih olmuş , akraba ilişkileri bitmiş , komşuluk yok olmuş , kedi-köpek sevgisi torun sevgisinin yerini almış , aşırı bencil ve maddeci bir kimlik ortaya çıkmış .

Tüm bu olumsuzluklara rağmen devlet sistemleri , yasalar , kurallar , ilim ve teknolojileri mükemmel düzeye getirilmiş . İşleri uzmanına verip , para kazanmayı bilmişler , emeğin karşılığını kuruşuna kadar ödemişler . Çalışan takdir görmüş , yalan söylenmemiş , hile yapılmamış , yamukluk yapana fırsat verilmemiştir .

Gelelim fıkramıza :

“ Bir zamanlar Bektaşi Baba’larından biri Mısır’a gitmek üzere bir gemiye binmiş . Yolcuların büyük çoğunluğunu Cidde üzerinden Mekke’ye hac için niyetlenen Müslümanlar oluşturuyor . Hacı adayları Hac havasına girmişler , softanın biri elini neye atsa “şerif” takısını kullanırmış : “ Tencere-i şerifi mangala koyun “ “ Çevre-i şerifi alın “ “ İbrik-i şerifi verin “
Bektaşi bu çeşit konuşmalardan sıkılıp taşı gediğine koymak için fırsat kollarmış . Bu sırada hacı adaylarından biri namazla abdestle ilgisi olmayan Bektaşi’ye sormuş :
- Erenler ; namaz –ı şerifi kıldınız mı ?
- Hayır imanım , kılmadım .
- Neden ?
- Çünkü makat-ı şerifimde bir çıban-ı şerif çıktı da !

Softa bu cevaba kızmış :
- Tüh ; Allah belanı versin ! Zındık Herif ! İnsan , makat (kıç ) gibi süfli (aşağılık) bir uzva (organa) şerif der mi ?
- Ulan mürai (iki yüzlü ) herif ! Kulun yaptığı kenef ibriği “ ibrik-i şerif “ oluyor da Allah’ın yarattığı uzuv (organ) neden şerif olmuyormuş ?

Avrupa Birliğinin her şeyi “ şerif” mükemmel ve kutsal olarak algılanmamalıdır .
 
Çağdaş olmak , yükselmek sadece AB’ye girmekle olmaz .

Yapılacak iş kendi öz değerlerimizi daima ön planda tutarak Batı’nın refah standartlarına ulaşmak , insan hak ve özgürlüklerinde , demokratik ilişkilerde o düzeyi yakalamak olmalıdır .
Bağımlı olmayan , dengeli ilişkiler kuran , kendi değerlerine saygısı olan devletlere başka devletler de saygı gösterip değer verirler .
Kültür farklılığı nedeniyle bizi hiçbir zaman üye yapmayacak olan bu örgütle kurulacak ilişkilerde , menfaatlerimizi zedelemeden , onların refah standartlarına ulaşacak düzenlemeler yapmak zorunda olduğumuzu asla hatırımızdan çıkarmamalıyız .
( Avrupa Birliği Rüyası başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 7.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.