1 Karakaş Ahmetin Kahvesi
Bu gün gazetelere bakıp da neşemi kaçırmaya hiç niyetim yok.
 Karakaş Ahmet ne kadar gazete varsa masaların üzerine yaymış . Hangisine baksan gönlün kararıyor.

Ben , birisi gelsin de biraz laflayalım diye beklerken kapıdan giren Recep yavaşça selam verip masaya ilişti. Dışarıdaki Mart havası gibi Recep’in de suratı limoni .. “ Olsun ,şimdi gazetelere göz atarken biraz açılır “ demeye kalmadı , patladı :

- Abi , şu işe bak ! Kadının safra kesesinden 266 adet taş çıkmış .
- Ee , ne demezsin ; safra kesesi değil sanki taş ocağı yahu !
- Müftü Abi , ya şuna diyorsun ?
- Neymiş o ?
- Van’ın Çaldıran ilçesinin Sellik Köyünde oturan 35 yaşındaki bir bayana , sağlık ocağında ‘ iki gün sonra doğurursun demişler ; o , eve giderken yolda 9 ‘uncu çocuğunu doğuruvermiş.
- Yapma be Recep ! Nereden buluyorsun bunları sabah sabah ?
- Abi , ben bulmuyorum ki sizin meslektaşlar dağ taş demeyip duyup , görüp yazıyorlar.
- Gazetecilik de bir kamu hizmeti ama Doğu ve Güneydoğudaki nevruz kutlayan vatandaşlarımızın yaptığı gece mesaileri daha büyük bir hizmet , Recep Bey Kardeşim !
- Abi bu dokuz yavrulu bayanın kocası , ekmek parası için taa İstanbul’a çalışmaya gitmiş. Kadın diyor ki “ Tek başıma 9 çocukla hayat kavgası veriyorum . Devlet bize yardım etsin . “
- Valla , devletin işi zor Recep Kardeşim ; bu kadın 9 çocuğu tek başına yapmadı ya ? Zaten devletin işiyle , fakirin çocuğuna akıl ermezmiş.
- Amma yaptın be Abi !
- Ne diyeyim Recep ; kadının kocası hem bin kilometre ötede İstanbul’da çalışıyormuş hem de Van’ a gidip kadının üstüne ceketini atıyormuş .
- Ceket atmak ne demek Abi ?
- Ağzımı açtırma benim ; sonra öğrenirsin ..Bir de insanımıza tembel derlerse inanma ! Başka ne var gazetelerde oku bakiim !
- Müftü Abi , şu işe bak ; sıra dışı , torna hatası , nur yüzlü , ak sakallı bir emekli Paşa var ya ! Adı Adnan Tanrıverdi ... Ne demiş biliyor musun ?
- Sen söyle , ben dinliyorum.
- “Devletin yanlış işleri , jandarmanın baskısı , terör örgütünün işine gelir. Halk bezginleştikçe PKK ve arkasındakiler ( ABD-İsrail –AB ) keyiflenir. İç güvenlik politikalarının tesbiti sadece askerlere bırakılmayacak kadar önemli bir devlet meselesidir. “
- Ne güzel söylemiş Paşam ! Paşa idi şimdi daha büyük bir paşa oldu . Bizim “ iyi çocuklar “ demek ki iyi kontrol edilmezlerse bazen yaramazlık yapıyorlar ; babalarını istismar eden , şımaran çocuklar gibi ..Bunun faturasında da “ 58 Belediye Başkanının terörist cenazesinde el bağladığı , APO posterleri altında 100 bin kişinin nevruz kutlamaları yaptığı “ yazıyor. Allah , devlet adamlarımıza ve askerlerimize akıl , fikir ,ileri görüş versin . Merhum politikacı Osman Bölükbaşı ne demişti : “ Zengini hayırsız evlat , memuru süslü avrat ,politikacıyı da kör inat batırır. “

- Recep , yeter artık okuma ; içime kasvet bastı.

- Karakaş Ahmet , sen bize okkalı iki kahve yap ; biri az şekerli olsun ...
( Karakaş Ahmetin Kahvesi başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 13.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.