Bunaltıcı gecenin seherinde inen gözyaşları gökyüzünün, ruhumda bir sükûnet şarkısıdır. Her bir damlası huzur terennümü…
İşte balkondayım, toprağın o misk kokusu seherin o doyumsuz anlarında namütenahi bir tattır. Ciğerlerime çekiyorum yaratılışımın gizemini…
Kendimden geçiyorum. Ayaklarım yerden kesiliyor, göklere uçuyorum. Melekler tutuyor ellerimden. Bulutların üstünde en sevgilinin gözlerine vurgunum.
Güvercinlerin kanat seslerinde aşkın en tarifsiz bestesini soluyorum nefeslerimde…
Ey sevgili seninim
Sensiz ben neyim
İşte fani bedenim
Hem de ruhumla seninim
Gökler dolusu keramet açılır seherin o tatlı serinliğinde. Yağmur bir rahmettir sevgilinin ta gözbebeklerinden süzülen. Hafiften esen meltemin o naif dokunuşlarında aşkın ruhumu sarışını hissederim.
Ne onulmaz yaralar iyileşir yağmurunda seherin. Aşk yarası bunların en derini... İşte bir busesidir sevgilinin dudaklarından… Yanağını verebilenedir bu aşkın en tarifsiz dokunuşu…
Melekler bıraktığında ellerimi bir sema gösterisine dönüşür bedenim, yağmur taneciklerinin eşliğinde.
Soluğundan üflenen neyin o doyumsuz ruha işleyen sesi mest eder âşıkları.
Aşk bir vurgundur, sevgilinin derinliğinde kayboluşa duyulan bir özlemdir.
Seni andığım sessiz gecelerimde ruhu okşayan bir yağmur gibi inersin ey sevgili…
Uyku uykuya dalarak sana duyulan o gizemli aşk taneciklerinde uyanık bedenleri temizler tüm kirlerden ve seni çağrıştırmayan seslerden.
Yer yükselir gök gelir alnımın tam ortasına taht kurar kendinden geçer ruhum sevgilinin ruhumu okşayan tatlı esintisiyle.
Ya beni de al kollarına
Ya bırakma buralarda
Ben sensiz ne yaparım
Bu isli tozlu yollarda
Aşk yakarışsa sevgilinin özlem duyulan o eşsiz varlığına ben sana sadece sen olduğun için sesleniyorum… Ne güzellikler geçer gözlerimin rüzgârında seni yansıtmayana iltifat bile etmez damarlarımın hiçbir zerresi.
Ne şuh dilberler ne huriler ne de çeşit çeşit nehirler… Ne meyveler, ne tatlılar ne de bıldırcın etleri… Sen varsan seninleysem bir kuru soğan bile ziyafet sofrasıdır gülümseyen eşsiz yüzünde.
İşte bir seherin serinliğinde ıslanan ruhumun sana terennümüdür ey sevgili bu duygu yüklü satırlar. Beni seninle kıl senle ey sevgili…








( Seher Yağmurunda Aşk başlıklı yazı SeyitAhmetUzun tarafından 6/17/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.