1 Anadoluda Yas Var
Buruk bir süreç yaşıyoruz. Uzun süredir yaşayan bir sorunumuz var, birkaç yıldır çözümü için bir eylem planı ortaya koyulmuş fakat düşük bir tempoyla işliyor.

Taa 2005 yılında başlayan bu barış startı açıklandığı gün bile gerginlik yaratmış, bu sıkıntının asıl bileşenleri tasfiye süreci başladıktan sonra kısmen bir hız yaşamış, ancak yaşanan yol kazalarıyla inkitaa başlamış bir türlü rayına girmiyor.
Bu barış harekatının mimarı olan Hükümet gevşek davranıyor. Konjoktöre bağlı olarak eğriliyor böğrülüyor.Zaman kaybedip , huzur suzluk yaratan kimselerin ekmeğine yağ sürüyor.

Millet, sorunlarının çözümü için Vekil seçerlerken bizim vekillerimiz birer ucuz kahraman oldukları gibi soyut kavramlar üzerinde tartışıp boğuşuyorlar, Meclisi devre dışı bırakarak sokakları tercih ediyorlar.Demogoji siyasetini tercih ediyorlar .
Bu milletin büyük bir teveccühünü kazanan iktidar partisi de ağabeylik görevini yapması gerekirken laf dalaşmasını tercih ediyor.Gel de bir vatandaş olarak kahırlanma, bir onurlu vatandaşın bu süreçten etkilenmemesi mümkün mü?

Uzun süredir memlekete bir barış ve huzur gelecek diye umutlanmışken, umudu aşılarken, yine bir felaket yaşandı ; Anadolunun bağrı yandı, ateş düştüğü yeri yaktığı gibi yüreğimiz dağlandı. Bu gençlerimizin ölümüne sebebiyet veren her kimse lanetliyorum,bu gencecik fidanların ölümüne sebep olan, emir verek direk ve dolaylı katkısı olan kimseleri Allah kahr etsin.

Dikkat buyurulursa ölenlerin arasında Ağrılısı da var Tekirdağlısı da, peki nerede Kürt Türk kavgası? Bunların asıl hedefi Anadoluya sıkıntı vermek hemen ardında üstelik aynı günde Demokratik Özerklik ilan eden birilerine ne demeli, vatandaş mecliste bizi temsil edin diye sizi vekil seçerken siz Diyarbakır sokaklarında dolaşıyorsunuz .Bu oldu mu yani? Bu duaya amin denir mi? Bu olaydan etkilenmeyen, bu hadiseye üzülmeyen, bu kavgayı kınamayan, bu katilleri kınamayan bir kimsenin Kürtlüğünden şüphe etmemek mümkün mü? Galiba bu işin içinde bir bit yeniği var ama benim gibi dürüst insanlar anlamaktan aciz.İyi ki bu tür hileleri kavrayamıyoruz, çünkü hayatı hile ile yürütmek onurlu insanların kârı değildir.
Hem vatandaş olarak ademi merkeziyetçi bir kamu yönetimi yerel yönetimleri güçlendirecek,özerk hale getirecek bir reformu herkesin işine gelirken neden bu yapılanmayı Kürtlerle bağdaştırıyorsunuz? Neden bölgemizle sınırlandırıp şimşekleri üzerinize çekiyorsunuz?

Eğer siz bu memleketi bu milleti seviyorsanız, buyurun 10 binleri sokaklara dökün, birilerine zarar hasar da vermeden; bu askerlerin ölümüne sebep olan kimseleri lanetleyin, kınayın benim gibi düşünen insanlardan da bir aferin alın ne dersiniz? Bu memleketin barışına katkı yapın yapın ki tarih sizi hayırla yad etsin.

Devlet bu memleketi idare etmekte Anadoluya huzur ve mutluluk getirmede sınıfta kalmıştır.Ne acıdır ki devletle mücadele ettiğini iddia eden kimseler okuldan terktirler.

Arkadaşlar bir toplumda iş bölümü var herkes işini yaparsa hayat düzene girer,işini savsaklayan oldukça hayatın dengeleri bozulur.Hele bunlar parlementerler ise hayat alt üst olur.

Demem o ki yasama ve denetleme erki olan Meclis devlet organları arasında "kalb" niteliğindedir.Bu kalbin ritimlerinden herkes etkilenir.Bu kalbi çalıştırmak vekillerimize bağlıdır.

Diyorum ki gelin toplumun dikkatini parlementoya çevirelim, vekilleri orada çalışmaya yönlendirelim ki kayda değer bir mesafe kat edilsin.Karşı karşıya getiren gençlerimiz hayatını kayıp etmeden yuvalarına dönsünler.Bizim insanımızın ölüsüne değil dirisine, hayatta olanına ihtiyacımız var. Onların hayatta olmaları bizi mutlu ediyor.İnanıyorum ki siz de öyle düşünüyorsunuz.Ama ne yaparsak yapalım vampirleri bitiremiyoruz , hiç olmazsa kanımızı emmelerine musaade etmeyelim.

Selam ve dua ile fiemanillah.
( Anadoluda Yas Var başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 18.07.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.