1 Gönüllü Dostlar Arıyorum

Türkiye Kamuoyuna beyanımızdır.

Türkiye kamuoyu bilsin ki Kürt sorunu PKK sorunundan ibaret değildir.İkisini karıştırmamak lazım.Ancak PKK de bu sorunun  bir neticesi illegel bir tezahurudur.

Yüz yıldır Kürtlere uygulanan bu inkar ve zulüm politikası memleketimize huzur ve refah getirmediği gibi dert ve sıkıntı oluşturmaya neden olmuştur.

Bu sorunun neredeyse %50 si filiyatta çözülmiş vaziyette (TRT 6, Üniversitelerde Yüksek lisans ve Kürt dili ve edebiyatı bölümlerinin açılması gibi) Meclisin tatili yarıda keserek biran evvel bu soruna el atıp diğer %50 siyle birlikte bir yasal düzenlemeye giderek millete bir nefes aldıracak anayasal yapılanmaya gitmesi lazım.

BDP millet vekilleri şartsız surtsuz Meclise giderek ,yemin edip Meclis çalışmalarına katkıda bulunmaları ,dışarıda vakit kayıp etmektense Meclisin çalışmalarına katkıda bulunmaları gerekir.

Yerel yönetim yasası bir an evvel çıkarılarak bu merkeziyetçi layüsel ve hantal devlet işleyişinden kurtulmanın zamanı geldi de geçiyor.Bir an evvel yerel yönetimlere çağdaş bir yönetim ve kalite katacak bir yasal düzenlemeye gidilmeli.

Türkiye kamuoyu yıllardın basının kopardığı tufanla doğuyu lekelemesi ,Kürtleri ikinci sınıf, barbar durumuna sokması af edilir gibi değil, bir an evvel basının bu yanlışından vaz geçerek Kürt Türk kardeşliğine katkı yapacak bir tarzda yayın yapmasını tavsiye ediyoruz.

Kendi öz memleketinde, gereksiz yere Kürtlerin başına gelen bin bir sıkıntı emsali görülmemiş bir vakadır.Binlerce yakılan ve boşaltılan köyler, binlerce faili meçhul öldürmeler, benzeri görülmemiş işkenceler  hangi birini sayabiliriz ki, Türk ve diğer etnik vatandaşların derdimizi kavramaları, anlamaları lazım,birbirimize sahip çıkmalıyız.

Devletin vatandaşa bakış açısı insani değil, çağdaş değil, savunabilir bir bakış açısı değil.Bunu kendimize reva görmeyelim. Devler vatandaşla oyun oynamış ,maraba gözüyle vatandaşa bakmış, nitelikli insan yetiştirme yerini  sözün ona laik anti layık, seven sevmeyen, lanetleyen lanetlemeyen vb soyut kavramları ölçü alarak vatandaşa muamele yapmış, bu anlamsız değerlendirme üretkenlik ve ilim yerine iki yüzlü kendini olduğu gibi göstermekten çekinen bir vatandaş tipi yetiştirmiştir.

Bu sorunun çözümü devlettedir.Çözüm anahtarı TBMM’nin elimdedir.Bizler de akıl, bilgi ve tecrübelerimizle katkı vermekle yükümlüyüz.

Kürt düşmanlığını taşıyan Türk vatandaşlarına, Türk düşmanlığını taşıyan Kürt vatandaşlara sesleniyoruz.Bu menfur özelliğinden vaz geçin.Varsa bir kişi ya da kitlenin yanışı o yanlışa karşı mücadele edin. Yoksa ırkçılık bir çok toplumun başına bela olduğu gibi bu millete de emsali görülmemiş  acılar tadabilir.

Milli eğitim Müfredatında ülkemizdeki dinleri, mezhepleri,dilleri  tanıtmalı, var olan kültürü yaşatmaya katkı yapmalı, tarihi zaman kayıp etmeden gençlerimize dosdoğru anlatmalıdır.Ankara’nın Polatlı’sına kadar gelen Yunan askeri kimler mücadele etti de geri kaçmak zorunda kaldı? Gençlerin bunu sorması lazım.Urfa neden Şanlı Urfa,Maraş neden Kahrman Maraş,Antep neden Gaziantep unvanını aldı?  kamuoyu bunu düşünebiliyor mu? Diyarbakır neden düşman istilasına uğramamış acaba? Bu mukaddes kentin manevi bekçileri olduğu gibi, insanı da çevre illerde düşmanı karşılamış ve ta uzaklarda mücadele ederek düşmanı geri püskürtmüştür.

Bizi birbirimize kırdırmaktan keyif alan Ergenekon ve dünyadaki ağabeylerini sevindirmek istemiyorsak, gelin barış ve huzura katkı yapalım milyonlarca Kürt Milyonlarca Türk bu sürecin mağdurudur.Birbirimize kucak açalım memleketimize huzur, mutluluk ve zenginlik gelsin.

Şartsız siyasi bir affa vekillerimizi ikna edelim.Ergenekonu da dahil insan canına kast edip katlettiği kanıtlanan kimseler hariç, hepsini af edelim.Ülkemiz adına yeni bir sayfa açalım, şu ceza evleri tıka basa sözüm ona mahkumlarla dolu iken topluma huzur gelmesi beklenemez.

Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi sağduyuya davet ediyor.Hükümetin başlattığı ağır aksak da olsa işleyen barış eylem planına katkı yapmayı bekliyoruz.

Aklı selim bunu gerektiriyor,Ayeti kerimenin ifadesiyle “aklını kullanmayanların başına pislik yağar” Neredeyse gençlerimizin kanında boğulacağız, artık yeter artık yeter diyor.

Kamuoyunu saygıyla selamlıyoruz.

Diyarbakır barış huzur ve kardeşlik platformu.  

(Hayal ve Temennimdir)

( Gönüllü Dostlar Arıyorum başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 19.08.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.