1 Küdüs Dünya Şehridir.

26.08.2011 Dert ve kederin yıllırdır bir türlü azalmadığı, mazlumlar diyarı, Diyar-ı Bekir’in Ulu camiinde Cuma çıkışında Dünya Kudus günüyle ilgili bir basın açıklaması yapıldı,

Genç yaşlı, kadın erkek her kesimden katılımcıların iştirak ettiği basın açıklamasını izledim. Kürtçe Türkçe pankartların bulundurulduğu,katılımcıların tavrından insanlık, yuzlerinde nur yayılırken Allahuekber nidaları günüllere heyecan veriyordu.Ancak gereğinden fazla slogan atılmısı hem zamanın uzamasını ve oruç haliyle insanların olumsuz etkilenmesine neden olurken, ABD ve İsraile getirilen lanetler de az demode slagan olarak sırıtıyordu.

Ancak “mazlumun derdini mazlum anlar” misali galiba Amed insanı Filistinlerin ve dolayısıyla Kudusün acısını en iyi  hisedenlerdir.

Bir çok Peygambere ev sahipliğini yapan Küdüs şu anda yer yüzünde yaşamakta olan her üç ilahi dinin mensupları tarafından kutsal bir şehir sayılır.O kutsi Şerif ki Mescidül aksayı barındırıyor o mescidül aksa ki mübarekliği ayet ile sabittir, ayrıca islamın ilk kıblergahı Mescidal aksadır ve Kudus şehrinde bulunuyor.Farklı dinlere mensup milyarlarca insan tarafından sevilen bu mabedin 3 5 milyon isrıailin kontrolüde olması ne akıl ne izan ne de vicdanla bağdaşır.Tevratı kendine göre yorumlayıp İsraili üstün ırkmış gibi ileri süren yehudiler bu uğurda dünyaya sıkıntı verdikleri gibi dünya nezdinde de kendini küçük düşürdüğünün farkında değiller galiba.

Geçen sene Kasım Ayında Hatay Ottoman otelde gerçekleşen TASAM ın duzenlediği Uluslararası Orta Doğu Kodngresine katıldım doğrusu dünyanın İsrailden ne kadar şikayetçi olduğunu bir kez daha şahit oldum.Afrika Orta doğu hattında aşiret ağalarına nasıl ki halk musallat olduysa  inanan mücavir devletlerin de İsraile *hoşt* diyebilmesi de pek yakındır.Dünya değişti tarz değişti İsrail devleti hala zulmüne zulüm katiyor, yazık ki ne yazık.

Peki bu sorun nasıl cözülür acaba derseniz Kolaydır derim.

Mescidi aksanın yüzü suyu hürmetine Küdüs Kentini Uluslar arası sit alanı olarak ilan edeceksin.Belli günlerde Müslümanlara, Hiristiyanlara, yehudilere bir gün de herkese açık olacak şekilde bir gün de bakımına ayırarak bu vesileyle insanlığın içindeki yüzlerce dertten birinin yerini mutluluğa bırakacamsın.İsrailin şımarıklığı kimi dünya devletlerinden aldığı ceasaretten kaynaklandığı biliniyor.Sivil toplum ayağını iyi kullanarak dünya liderlerini yanına alıyor ama bir gün bu hileleri işe yaramaz hale gelecektir.

Meazopotamyanın kedim kenti Diyarbakırdan İsraile selenerek Kudüsun bağımsızlığı için verilen tepkiyi önensiyorum.Müslümünların bu vesileyle ortak bir ses vermelerine, şehadet parmağıyla taraf olduklarını beyan etmeleri takdire şayandır.İyi ki böyle önemli gün ve tarihleri takip eden, tanıtan ve sahiplenen insanlarımız var.

Sivil Toplum Kuruluşlurını daha aktif hale getirerek İsrailin düya üzerindeki hilelelerini tıpkı Hz.Musanın asası gibi yutup yok etmek lazım, yoksa Hz.Musaya karşı Kıyamet günü mahcup oluruz.Belki de *rızayı kabahat aynı kabahattır* ifadesiyle maazallah İsrailin günahlarına ortak oluruz.

Okucu kurdeşlerimin bu yazıyı önemsemelerini diliyor İsrilin yanlış uygulamalarına karşı bir tavır sergilemelerini bekliyorum.

Fiemanillah.

( Küdüs Dünya Şehridir. başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 26.08.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.