1 Öyle Bir Genç Ki
Gençlik; yarınların umudu, geleceğin sermayesi,  yaşlıların hayat kalitesi ve mutluluğunun niteliğine bağlı olduğu  insan kategorisidir.Eğer nitelikli bir gençlik yetiştirmişseniz geleceğiniz parlak olur.Bu münasebetle hayal ettiğim gençliği tanıtmak istedim.

Öyle bir genç ki,

Kendini sever, çevresini sever, kainatı sever. Bu sevginin kaynağını itikadından alır. Bu sevgi ile Yaratanın rızasına kavuşmaya çalışır.Dolayısıyla her geçen gün daha da olgunlaşır,ruhu yücelir,Yaratanın katında değeri artar,cennetül firdevse varis olur.

Öyle bir geç ki,

Çevresiyle barışık, nitelikli, eğitimli, sağlıklı ve edepli.Etrafına güven veriyor, o tatlı tebessümüyle.Vakarlı duruşu, seviyeli yorumları, yerinde ve anlamlı konuşmaları, kalemi kılıçtan üstün tutan ancak gerektiğinde  zalime, zorbaya dur diyebilen bir genç.

Öyle bir geç ki,

Doğru konuşan, doğru yaşayan, doğruyu müdafaa eden “kurtuluş doğruluktadır” şiarını benimseyen, Kendisi adil davrandığı gibi, adaleti savunan, yanlışa göz yummayan, zulme karşı hassas olup, Bil müdahale, Sözle müdafaa en azında kalben buğz eden bir delikanlı. Hakkı dile getirmekten çekinmeyen bir bey efendi.

Öyle bir genç ki,

Dünya ve ahret dengesini elinden geldiği kadar sağlamaya çalışıyor,dünyaya çalışırken; sadaka verecek duruma geleyim, Kard-ı ehsen verebileyim, alan el yerine veren el olayım diye çabalıyor.Dünyalık kazanan ancak sevgisini kazanmayan,ihtiyaca binaen Allah rızası için çalışıyor ki, güçlü başkasına muhtaç olmayan,  kazandıkça rabbına şükür etmesini bilen, inanarak zekatını hakkıyla veren, Helal kespten yorgun argın düşüp günahlarının mağfiretiyle yatmasını beceren bir genç.

Öyle bir genç ki,

Aile kavramını önemseyen, anne babasının rızasını  arayan,  akrabalık münasebetlerinde birleştirici bir aktör olan, komşularına sıkıntı yerine katkıda bulunup güven veren, toplumda emin, güvenilir bir insan olarak  varlığı insana ünsiyet, yoluğu sıkıntı veren bir genç.

Öyle bir genç ki,

Allah’ı zikreden, zikrettikçe kalbi mütmein olan, dolayısıyla hayattan lezzet alan, bu dünyanın boşuna yaratılmadığını canlı cansız bütün varlıkları Allaha ait olduğuna inanan,  tasarruf hakkının geçici bir süre için insana verildiğini bilen, bu dünyayı vasıta ederek Allahın rızasına kavuşmayı hedefleyen, uyanık bir genç.

Öyle bir genç ki;

Kibirli değil ama vakarlı, gururlu değil ama onurlu, ne cimri ne savurgan, arasında denge kurabilen, yeryüzünde yürüyüşü bile model  izzetli gidişatına kıskanan meleklerin ayaklarının altına kanatlarını serdiği  bir genç.

Böyle bir genç; Allah’ın rızasını kazanmak için ilimle, irfanla, edeple yaşayan bir gencin niteliğini taşayan bir gençtir.İnanıyorum ki  yer yüzünde milyonlarca bu özelliğe sahip gençler vardır.Ama dağılımı homojen değil.Keşke bu oran genelde ülkemizde özelde şehrimizde daha fazla olsaydı.Önemli olan bizim de bu insanlık ordusuna katılmaya niyetli olmamız, bu medeniyet saffına katılmak için çaba sarf etmemizdir.

Bunun için okullarımıza sahip çıkalım, çocuklarımıza neler öğretiliyor takip edip,bir terslik varsa hakkımı aramamızdır. Acaba kaç tane veli bunu düşünüyor, önemsiyor, araştırıyor.  Asıl sorun budur.

Çocuklarımızla ilgilenelim ki, yarının kaliteli gençleri olarak karşımıza çıksınlar.

Selam ve dua ile

Fiemanillah.


( Öyle Bir Genç Ki başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 28.08.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.