Seni sevdim.Beni sevdin.Özledim.Özledin.Gittin.Dostumdun.Unuttun.

Kalem yazmış, her şey yaşanmış en sonuna noktayı koymuştur.

Evet nokta…

Bunu sadece bir nokta olarak mı görmek gerekir yoksa önüne,anlamına,nelere dikkat çektiğine mi bakabilmeli.

Nokta bir başlangıçtır aslına bakarsanız hayatın.Nice biten sonlardaki noktalarda bir hayat yazılıdır.

Nokta bir doğumdur.

Nokta nazarlarıyla bakmaktadır alemde yaratılan her bir tohum.İçinde yaşar yaşatır ve aldığı ilk nefesle uyanır önceden uyandığı gerçeklere.

Her bir zerre ve nokta bir alemdir.İçinde nice tezahurları barındırır.Derinlere inmedikçe kalp ve göz hissedemez yalın gerçekleri.

Görmek ve bakmak iki farklı bir anlayış.


Noktanın teferruatına in sanki bir bit hayvanının vücudunu inceler gibi.Bit acaba bakış tarzımızla bitmiş mi yoksa devam mı ediyor.Yakından bakmadıkça düşünceler onun kafası,ayakları,beyni,kalbi ve kaderini yok saymanın anlamsız boşluğuna düşecektir.Aslında o bir alemi içinde barındırmaktadır tohum misali.Her bir derin bakış onu hiç olmaktan alıp,var olmanın konumuna yükseltir.

Ağaç,insan,dünya,galaksi,evren ve kalp… bunlar uzaktan bakıldığında bir nokta lakin özünde nice hayatlar barındırır.

Mesela bir insan ve gözünde nokta gözyaşları…bu gözyaşının bir manası olabilmeli…içinde o insanın dertleri, kederleri ve sevinçleri gizlidir.O bir damla gözyaşı yaşadığı bedenin önceden planlanan ve damla olarak gözlerinin altına düşmesi vaki olacak tufanların, kasırgaların, mutlulukların katreleri, zerreleri ve cemreleridir.

Her bir zerre-i noktada planlanmış bir harika mevcuttur.

Zerreler hükmünce Aşk bir gayb noktasında değil miydi; ama o bir nokta içinde nice özlem, acı ve sevgiyi barındırmıyordu bedeninde…

Her şey olması gerekene hazır bir nokta olarak yaşayacağı durumları beklemektedir.Zamanı geldiğince toprak bitkiyi, insan duyguyu, alem nesneleri bir gün vücudunda umursamayacağı bir nokta şeklinde görecektir.

Her doğum noktanın çatlaması ile hayata geçecektir…

Uğur Demiröz
21/07/2009
( Nokta/daki Giz başlıklı yazı Uğur Demiröz tarafından 7/22/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.