Mucize
MUCİZE
Hayatımda bizzat yaşadığım unutamadığım bir mucizeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Eşimle birlikte güney doğu Anadolu’da bir ilimizde görev yapmaktaydık.İkinci çocuğum olan oğluma hamileydim.O zaman hiçbir konfora haiz olmayan bir arabamız vardı.Eşimin resmi aracı olduğu için genelde okula gidip gelirken ben kullanıyordum.
Yaz mevsiminin en sıcak günleriydi.Aynı zamanda bulunduğumuz yerde de çöl sıcaklarını yaşıyorduk.
Bir bebek beklediğimizi henüz öğrendik. Bunun bir macera olduğunu bile bile tatile çıkmak için İzmir ‘e kadar arabamızla gitmeye karar vermiştik.
Hem de riskli bir macera.Yol çok uzundu.Arabamız konforlu ve yeni değildi.En önemlisi de,hamileliğin ilk aylarında bu kadar uzak yere seyahat etmek tehlikeliydi.Gençlik bu, hiçbir şeyi gözümüz görmedi.
Bebeğimiz olacağını annemden gizlemek zorundaydım.Duyduğu anda mutlaka çok sevinecek ama yola çıkmamıza engel olacaktı.
Ne ise yola koyulduk.Yolda az buz değil ki.. Uzadıkça uzuyordu yollar.Nihayet Salihli ovasına vardığımızda;.İncir ağaçlarının, üzüm bağlarının arasından geçiyorduk.Aş yeriyordum besbelli.İnanılmaz derecede canım çekiyordu.
Usulca eşime dokunup durmasını istiyordum.Üzüm salkımları ballı incirler gözümde tütmeye başlamıştı.Bu önüne geçilmez bir istekti.Anlatılacak gibi değil.
Annem duymasın diye de konuşamıyordum. Eşime yaptığım işaretlerin hepsi de yanıtsız kalıyordu.
Artık ümidimi kesmiştim.Çünkü ovadan çıkmak üzereydik ki...İşte tam bu sırada acayip bir patlama oldu.Araba zınk diye durdu.Hem de nerede biliyor musunuz.Üzüm bağının kenarında incir ağacının dibinde...
Lastik patlamış.Ben hemen arabadan bir fırladım,hiç arkama bakmadan.Kendimi bağın ortasında buldum.Yüce Rabbim ne büyüksün deyip yemeye başladım.
Aslında basit bir lastik patlaması olayı gibi görünse de.Benim için ömrümde unutamayacağım bir mucizeydi.---Allah içimizde gizlediğimizi de açığa vurduğumuzu da bilir.---Kuran-ı Kerimin başta Bakara suresi olmak üzere bir çok ayetlerinde bu cümle yazılıdır.
Yıllar geçti ama hala aklıma geldikçe yüreğim aynı heyecanla çarpar.Meğer eşimin ses çıkarmamasının sebebi de ,Yüksek banket olduğu için duramıyormuş. Annem in haberi olmasın diye de açıklama yapamıyormuş.
İşte böyle sayın okurlarım.Mutlaka sizlerin hayatında da böyle mucizeler olmuştur.
Hepinize selam sevgi saygılarımı iletiyorum.Sağlıkla ve mutlu kalın.
Ülkü Ahıska. 2.Mayıs.2o12
- Yorumlar 0
- Yorum Yaz
- Tebrikler
- Beğenenler
- Popüler Yazıları
Yorum yazmak için giriş yapın.