RÜYADAKİ HAKİKAT(BABACIĞIM DOĞRU SÖYLÜYORSUN)

Bu gün babalar günüya babası olmayanlar için biraz daha kederli bir gün. Babası olanlarda nasıl olsa dağ gibi babam var deyip günün öneminin pek farkında değiller sanırım.anlatacağım rüya kendi yaşadığım, aradan yıllar geçmesine rağmen unutmadığım beklide unutamayacağım bir rüya.çok zeki birisi değilim sabah ne yedin deseniz belkide tamı tamına hatırlayamam ama bu rüyamı hiç unutamıyorum.okuyan dostlarımda belki anlatırlarda bir örnek olur düşüncesiyle paylaşıyorum.

Soğuk bir kış günü sabah namazından sonra kızımla aynı divana yatmıştık .eşim ve oğlum evde yoktu benim rüyadaki hakikat başlıyor .Köydeki evimizdeyiz babam yer yatağında yatıyor annem odanın tam ortasına kurduğumuz teneke sobayı yakmış,üzerine güğümleri koymuş sabah kahvaltısı hazırlığı yapıyor .Ben odaya giriyorum babam oğlum sağa sola bir bak yanık kokusu geliyor diyor sobanın kenarlarına bakıyorum kıpkırmızı alevleri görüyorum sobanın içindeki üstündeki güğümler kaynıyor ama herhangi bir yanık kokusu yok annemde ocak başının perdesini kaldırıyor buradada her hangi bir yanık yok diyor tam babama dönüp baba her hangi bir yanık yok diyeceğim yüzümü ondan tarafa çeviriyorum babamın yer yatağının yanında kocaman bir karyola yatağı duvara dayanmış ve tam ortasından avuç içi kadar tutuşmuş (babamın hiç karyola yatağı olmadı)baba yanıyorsun diye bağırıyorum ve o anda uyanıyorum.Bizim soba tutuşmuş askısındaki havlu sobanın üzerine düşmüş kızım ve benim yorgan sobaya yaklaşmış evin içini duman kaplamış bir iki dakika sonra yorganda tutuşacak kızımı kucakladığım gibi dışarıya fırlıyorum ,tutuşan havluyu söndürüyorum ,camları açıyorum ve ağzımdan şu sözler dökülüyor babam benim mezarından bile bizleri koruyorsun.Rabbim babama ve anneme rahmet eylesin.

Herkesin babası güzeldir mutlakada benim babam çok güzel bir insandı .eski insanlar tene tükenmeyince derlerdi yani sayılı nefesler babamın son dakikaları başına toplandık okuyoruz bende hocayımya kelimei şehadet getiriyorum . İki üç defa getirdim yattığı yerden doğruldu gözlerimin içine bakıyor tatlı ve ders verici bir eda  besmele çekerek üç defa yüksek sesle ementüyü okudu biz sustuk uzandı ve sayılı nefesler göbek hizasından başlayıp boğazında son buldu ve ben ağlayamadım bu son karşısında sanki şunu der gibiydi be oğlum ben seni okuttum hoca yaptım sadece kelimei şehadet getiriyorsun kelimei şehadet ementüyle beraber okunur …tamam babacığım doğru söylüyorsun .Zaten hiç karşı gelmemiştim sana .Anacağızımda evde namaz kıldığım zamanlar sert bir şekilde YAŞAR olmadı topuklarına dikkat et, abdest aldığım zaman le oğlum dirseklerini iyi yıka derdi tamam anacığım derdim ikisinede rahmet olsun. BABA kıymeti bilmeyenlere bu sözlerim hatıra olsun .Yazdıklarımın hepsi gerçektir. Babalar günü KUTLU olsun.

16.06.2012 BALIKESİR


( Rüyadaki Hakikat başlıklı yazı Yasar Kutlu tarafından 17.06.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.