Yıllardır edebiyat sitelerinde ve köşelerinde yazılar yayınlayan biri olarak… Bundan böyle hiç kimseye olumsuz yorum ve eleştiri yapmıyorum!

 

Çünkü biz eleştiriyi kaldıramayacak kadar naif ve onurlu insanlarız!

En güzel yorum… Yüreğine sağlık, harika olmuş, Mükemmeldi!

Ama… Bülbülün çilesi… Dili belasıymış!

Bilirim de… Söylemeden duramam, ne işim var? Neyi kime beğendiriyorum? Kendi yazdıklarından utanıp ‘bana özelden yorum yap’ diyen edebiyatseverlere! Ben hangi

Bilinmeyeni anlatmaya çalışıyorum?

Bu nedenle birçok dostumu kaybettiğim halde, vaaz geçmedim, yılmadım ve korkmadım. Doğru bildiğimi yazdım ve söyledim.

Belki on kişiden biri beni anlayarak teşekkür etmiş ve sıkı dostum olmuştur. Sayıları çok azda olsa bunun mutluluğunu yaşatan tüm dostlarıma teşekkür ederim.

Benim yazılarıma da olumsuz ya da çirkin saldırılar olmuştur. Haklı olduğuma kanıt gösterecek durumdayken bile… Teşekkür ederek açıklamaya özen göstermişimdir.

 

Bugüne kadar hiçbir sitede engellenmedim. Ama en sevdiğim bu sitede engellenmek

Bana ağır geldi!

Bence tek kusurum vardı! Yeni üye olduğunu bilmediğim için bir hoş geldini çok görmüşüm. Yalnızca bunun için özür diliyor ve… Hoş geldiniz sayın hocam diyorum!

 

Şiirine yorum yaptığım hocamın şiirini ve yorumları aşağıya kopyalayarak beğeni ve yorumlarınıza sunuyorum…

 

 İşte şiir:

 

Hatırlıyor musun?

Bir zamanlar nasıl kıskanıyordum seni,

Seninle oynayanları?

Ama o zaman çocuktun sen

Anlayamazdınki beni.

Daha doğrusu bende bilmiyordum

Seni neden kıskandığımı.

Çünkü senin yaşın on, benimki sekiz idi.

Büyüdük bak şimdi.

Meğer o kıskanmalar,o kavgalar

Boşuna değilmiş.

Dinle kalbini ,şimdi sende sıra.

Sende seviyorsun değil mi?

Söyle!

Bir defada senden duymak istiyorum

Beni nasıl sevdiğini......

 

 

SUZAN ÇELİK.     EMEKL.ÖĞRT.

 

Ve yorumlar…

 

 

Değerli hocam! Alınmazsanız mektup gibi olmuş diyeceğim affınıza ve dostluğunuza istinaden. Çok daha iyi olabilirdi ama... Betimlemeleri hiç süslememiş ve özen göstermemişsiniz. Zemin fonu da şiirle paralel olarak uyumlu değil. Daha iyilerinde buluşmak dileğiyle. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum...

Tarih : 03.07.2012 / Yorum No : 345464    

insan önce bir hoşgeldin der arkadaşım.siz eve gelen misafire kapıda hemen ayyyyyy,elbiseniz ne kadar çirkin diyormusunuz.hayret birşey.betimleme ne demek.açıklarsanız sevinirim. zemin fonu benim o anda bulabildiğim bir resimdi.önce tanıyacaksın .sonra eleştireceksin. sen bana yorum yapma arkadaşım.ben böyle bodoslama dalanları sevmem. 05.07.2012

 

 Hocam birde betimleme ne demek açıklarsanız sevinirim demiş.

 

1-Betimleme/Tasvir etme (Detay)

Betimleme bir varlığın ya da manzaranın göz önünde canlanacak biçimde kendine özgü yönlerini belirterek söz ya da yazıyla anlatılmasıdır. Neler betimlenir, tasvir edilir? Gözle görebildiğimiz ya da hayalimizde canlandırabileceğimiz her şey... Elimize aldığımız bir kitap ya da kalem, oturduğumuz oda, pencereden bakınca dışarıda gördüklerimiz, bulunduğumuz semt, yaşa­dığımız kent, gökyüzü, bulutlar, dünya, evren... betim­lenebilir.

Betimleme görülenlerin, gözlemlerin sözcüklerle anlatılmasıdır bir bakıma. Betimlemede mutlaka görsellik vardır. Varlığı gözle algılanan ayrıntılardan söz edilebilir. Yani betimleme gözleme dayanır. Yazar bir varlığı ya da manzarayı betimlerken niteleyici sözcüklerden yararlanır:

 

Ve son olarak… Bundan sonraki yorumlarım için bir kaşe yaptırıyorum!

Çok güzel olmuş, harikasınız, yüreğinize sağlık!

 

 

 

( Bu Defa Ağır Oldu başlıklı yazı Fedai GÜVEN tarafından 5.07.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu