Bu yazı işini doğru yapan ve işinin gereği halkın sağlığına riayet eden dürüst ve namuslu insanların dışındakileredir. O güzel ve dürüst insanları tenzih ediyorum. İyi damacanacılara sözüm yok kötü damacanacılara lafım çok.

 Bu suları damacanalamalı da mı içmeli yoksa damacanalanamadan mı içmeli? Sağlığa zararlı olan damacanaları ve suları piyasaya sürenlere yukarıdaki tekerlemeyi 75 milyonun önünde söyletmeli ve onları ele güne rezil etmeliyiz.  

Damacana değme cana!

Kastın ne kazancın ne?

Damacanalarda dışkı izleri.

—Iğğğğ!

İşin bokunu çıkardılar.

Halk sağlığı bir dama oyunu değildir ve cana kast edecek denli basit değildir. Alan ne bilsin? Güvenip alıyor. Satan ne yapsın? Satıyor ama öte dünyadaki varlığına da yani cehennemine de odun taşıyor. Yan babam yan, farkında değil! Değer mi cana, değer mi pis bir damacana için.

Şimdi damacana mevsimidir.81 vilayette soruşturuluyor, inceleniyor. Daha önce sokuşturduklarını yok sayacağız öyle mi? Dışkı lekeleri dahi varmış damacanalarda. Şimdi bir afiyet olsun demek kaldı. Onu da desinler, işlem tamamdır. Bu kadar ucuz ve kolay olmamalı her şey. Damacanalarında içine ettik ya! Suyu da bozduk ya! Dokunduğumuz her şey bizleşiyor, ne kadar da pis bir millet olmuşuz, ne kadar da çirkef insanlar olmuşuz. Ölmüşüz de defnedenimiz yok.

Ölen ölür kalan sağlar bizimdir. Damacanalarımız sağ olsun. Sat satabildiğin kadar, at atabildiğin kadar. Bir damacana gider bin damacana gelir. Bir damacana dünyaya bedeldir. Bir damacanam bile yok anam, anlıyor musun? Ah damacana! Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler inanma!

Halkın canına kastedenler damacanalara kıstırılsın. Pazar pazar sergilensin. Olmazsa damacanadaki su zorla içirilsin. Tıksırıncaya kadar, patlayıncaya kadar hem de. İçsin içsin çatlasın.

Ah damacana değme cana sizinki can da bizimki patlıcan mı? Kirliyse ilk siz için. Pis ise ilk siz ziftlenin. Amacınız kâr ise halkın sağlığı üzerinde oynayarak çatlayıncaya kadar için. İçtiğiniz pis su yaramasın emi! Şifa olmasın size! Görelim nasılmış damacana suyunuz. Suyunuz kurusun, huyunuz batsın, soyunuz damacalansın.

 

“Elalem damacana aldı damacanalandı da

Biz bir damacana alıp da damacanalanamadık.” Bunu söyletmeli kirli ve pis

damacana satanlara.  Sizinki can da bizimki patlıcan mı? Alın damacınızı çalın başınıza. Bize testi yeter hem suyolunda kırılırsa kırılsın. Bize cam şişe yeter, kırılırsa kırılsın. Porselen sürahi yeter. Hem plastik değil hem kullan babam kullan kıvamında. Kanserin esamisi dahi okunmaz bunlarda. Zarar gelmez cana yıllar geçse de. Kanser yapmaz mesela! Kir tutmaz, kin gütmez, sinsi değildir damacanız gibi.

Bakın ne yapalım şimdi. En pis damacana ödülü verelim. Adı da “Dışkılı

Damacana Yarışması” olsun. Dünya âlem seyretsin yüzüne tükürsün birinci gelenin.

Diyojen aklıma geldi. Bir hırkası var bir de tası bu dünyada. Başka yok eşyası. Bir gün çeşmede elleriyle su içen bir çocuğu gördükten sonra tasının da fazla olduğunu anlar ve tasını atar. Elle su içmeye davet ediyorum sizleri. Bir gün de olsa tepki için ellerimizle su içelim.

Bizler damacanayı en kutsal mutfak aracı olarak başköşeye oturtuyoruz. Oysa bas tekmeyi gitsin. Bu saatten sonra damacanadan hayır gelmez.

Bul damacanayı al mikrobu, al damacanayı kap virüsü. İç damacanadan ol candan, az veren candan çok veren maldan. İç damacanayı dön patlıcana; mosmor ol.

Damacana üzerine biraz aforizmalar yazıp bitirelim yazımızı. Memlekette malzeme çok Allah’a çok şükür.

—Rahmetlinin son sözü: “Bana damacanadan bir bardak su ver!”

—Damacana kafalı adamlar doldurmuş memleketi. Her kafadan dışkı kokusu geliyor!

—Ajdar’ın “Şahdamar”ı pis damacanacılara gelsin. Modern işkence yöntemi!

—Pis damacanacılara kız verilmesin.

—Suya sabuna dokunmazmış pise bak. Asıl damacanaya dokunma!

—Hey damacanacı damacananı al da git!

—Cana geleceğine mala gelsin. Pis damacana satan mallara!

 

İşini iyi yapana selam olsun.

Halkını düşünene helal olsun.

Halkını düşünmeyene haram olsun.

 

 

 

 

 

 

( Damacana başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 2.08.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu