Filistinli Bebek Hanin İsrail bombalarıyla şehit edildi. Daha 10 aylıktı. Dosta düşmana bir bakıyordu, gülerek… Onun bu gülümsemesi tehlikeydi İsrail için. Sırf İsrailli çocuklar rahat uyusun diyeymiş bu saldırılar. Ve bebek Hanin’i de öldürdüler. Bu yazı Filistinli Bebek Hanin için yazıldı. O şimdi cennet kuşudur. Ne de güzeldir cennet kuşu olmak!

İsrail’in çelikten kuşlarıyla avladılar seni.

Ama yine de öldüremediler seni, şehitsin çünkü!

Şimdi cennet kuşusun Hanin, üzülme! Ve bir gün senin acın barışı getirecek topraklarınıza, ülkeniz sizin olacak eminim. Sana bir hikâye anlatayım kısacık hemen, bak dinle Hanin: Bir kurt varmış semiz mi semizmiş, dişleri keskin mi keskinmiş, ağzı salyalı mı salyalıymış ve canavar mı canavarmış. Ortadoğu’da yaşıyormuş zorla güzellik olmazmış ama kurt Filistin topraklarını zorla mesken edinmiş. Dağdan gelip bağdakini kovmuş. Bütün buralar benimdir çünkü bana vaat edilmiştir diyormuş.

Efsanesi buymuş kutsal kitabında. Dünyanın efendisiymiş onlar çünkü seçilmişlermiş. Geri kalan her şey herkes onlara hizmet için yaratılmış güya.

Bir kuzucuk varmış Filistin’de, zayıf mı zayıfmış ambargoda, kurtların bölgesinde yaşarmış, hasta mı hastaymış güçsüz mü güçsüzmüş. Burası Filistin, burası Gazze… Elektrikleri yokmuş, suları azmış ilaçları tek tek verilirmiş kurtlar tarafından, çok kolay öldürülürlermiş, dışarı ile bağlantıları yokmuş, kendi kaderlerini kurtların çizmiş olduğu sınırlar içinde onurluca yaşamaya çalışırlarmış.

“Dağın yamacından aşağıya doğru bir dere akmaktaymış. Derenin üst tarafında kurt, aşağısında da bir kuzu suya eğilmiş, su içiyorlarmış. Kurt bir ara kuzuya seslenerek, “Suyumu bulandırıyorsun. Şimdi seni yiyeceğim.” demiş. Kuzu, “Aman efendim, bendeniz suyun aşağısındayım. Nasıl olur da sizin suyunuzu kirletebilirim?” Kurt aklına koymuş. Suyunu kirletse de, kirletmese de kuzuyu yiyecek, kaçarı yok. Kuzuya dönerek; “Sana suyumu kirletiyorsun dedim. Fazla söz istemem. Seni yiyeceğim.” der. Kuzu şöyle der, “Senin niyetin beni yemek. Bari suyu bahane etme…”

İşte Bebek Hanin, o kurt senin canına kasteden İsrail’dir ve o kuzucuk da sensin!

Filistinli bebek Hanin İsrail bombalarıyla şehit edildi. Daha 10 aylıktı. Dosta düşmana bir bakıyordu, gülerek… Sırf İsrailli çocuklar rahat uyusun diyeymiş bu saldırılar. Ve bebek Hanin’i öldürdüler.

Evet, İsrail yine içindeki nefreti Hamas’ın askeri kanadı Al Kasım Tugayları’nın Lideri Ahmet Jabari’yi nokta operasyonla öldürerek ortaya koydu. Ve ardından bombalarını Filistinlilerin üzerine… Bebeklerin ve kadınların üzerine bomba attı.

Orada da seçim var yakında ve her seçim Filistinlilerin canıyla kazanılıyor.

Netenyahu yıkıl yahu diyorum! Devril emi!

Gazze…

Elektrikleri bir var bin yok; şalter İsrail’in elinde çünkü…

Suları bir var bin yok, vanalar İsrail’in elinde.

Hastanelerin durumu içler acısı…

Ameliyatlar yapılamıyor.

İlaçları yok

Uzman doktorları yok.

Ve bebekler ölüyor yine, kadınlar, yaşlılar, hastalar.

Savaşın erkekçe olanını istiyorum. Kalleşçe olanını değil!

Netenyahu, ne ettin yahu!

4 bebek öldürüldü Gazze saldırısında.

İsrail için ne büyük zafer ne büyük şeref!

Ve bebekler ne büyük düşman?

Başbakan keten-yahu “İsrailli çocuklar daha rahat uyusun” kanlı dişleriyle ölüm kokan sesiyle konuşuyor Gazze saldırısı için.

4 Filistinli bebek can verdi.

İsrailli çocuklar rahat uyusun diye. Uyusun da büyüsün ninni Filistinli bebeler ölsün de onlar büyüsün ninni.

Uyusun da büyüsün ninni, Filistinli bebeler ölsün de İsrailli çocuklar büyüsün ninni..

Nettin yahu!

Netenyahu!

Netenyahu, bildiğiniz keten yahu!

Ve cümle alem seyrediyor bu kanlı, yanlı ve vahşi öldürüşleri, göz göre göre… Utanmadan sıkılmadan. Meşru müdafaa diye ahkâm kesiyorlar. Bir ‘leş’ miş milletler gerçekten bir leşmiş!

 

 

 

 

 

 

( Filistinli Hanin Bebeğin Ruhuna başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 18.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu