“Dede ; uzun ramazan günlerinde canın sıkılmasın .. İnternetten sana bir kanal bulayım . Kelime oyunu oynarsın . “
“ Pekala “ deyip teklifi kabul ettim. Zeka geliştirici bir oyun . Kelime dağarcığınızın geniş olması lazım. Tabii , oyunun puan kazandırıcı kurallarına da dikkat etmek şartıyla eğlendirici ve yararlı ..
Teknolojinin bize sunduğu güzelliklerden dede torun yararlanıyoruz . O da kendi bilgisayarında aynı oyunun İngilizcesini oynuyor . “ Kurallarda Türkçesinden bir farkı var mı ? “ diye sordum . “ Yok ama rakibimizle selamlaşıyor ve birbirimize bol şanslar diliyoruz . “ “ Yaa , ne güzel … Selamlaşmak ve iyi dileklerde bulunmak … “

Yabancı sitelerde yapılan yorumlarda adamlar “ Hi “ “ Merhaba “ ile yazıya başlıyorlar .. Bizde selam yok , iyi dilekte bulunmak yok ..
“ Güler yüz bir sadakadır “ diyen bir inancın üyeleriyiz ... Herkesin suratı mahkeme duvarı gibi .. Saat ve adres soran kişilere yardım ettiğinizde karşılığında bir küçük teşekkür dahi alamazsınız.

Batı toplumlarında insanların en çok kullandıkları kelimelerin başında “ Thank you (teşekkür ederim ) , good morning (günaydın), hello “ (merhaba ) gelir . İnsanlar başkalarına zarar vermekten çekinirler. .

Kıyıya çektiğiniz teknenize izinsiz çocuğunu çıkartır kumlu terlikleriyle .. “ Kumları temizleyecek misiniz ? “ diye annesine sorduğumda “ Ne yani , der ; kayığını yedik mi ? “
Giderken bırakılan bira şişeleri , poşetler , gazete kağıtları , kola kutuları .. İnsanlar duvar köşesine koyduğum çöp kutusuna gidip atmaya bile üşeniyor .

Sitelerde lütfedip yorum yapanlar var fakat en insaflısı yazınızdan bir pasaj alıp altına bir iki beğeni kelimesi ekliyor . Selam , dilek ve dua yok ..

İnsana teşekkür olmayınca Allah’a şükür de kalmamış .. Herkes şikayetçi … Kimse halinden memnun değil .

Ben “Hi,Hello ! Thank you “ diyen elin gavuruna nasıl özenmem…

Aaah Nezaket Hanım , ah ! Ne Batılı olabildik , ne Müslüman kalabildik ..

Ben seni nasıl aramayayım ?
( Nezaket Hanım Neredesiniz ? başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 21.08.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.