….Ve anlamıştır Ersin o çiçek kadar güzel kıza aşık olduğunu…

Diğer yanda Hülya Buket’i sıkışdırır. Gözlerinde pırıltı, yüzünde ışıltı boş değildir. Buket diretmeden anlatır; tezgahından meyve aldığı delikanlıyı geçen haftadan beri düşündüğünü.
Hülya “Üç gün sonra yine pazara geliriz seni taze aşık” diye işaretle takılarak anlatır , kardeş kadar değer verdiği genç kız herkesden kıymetlidir gözünde..

Üç gün sonra bu kez başka mahallede kurulan pazara giderler. Gözler elbette Ersin’in tezgahını arar, sonuda bulurlar. Delikanlı bu kez kararlıdır kızla diyalog kurmaya fakat eli ayağı dolanır. Meyve poşetlerini hazırlar o duru güzelliğin karşısında, kız gider. Ersin “Bir şey yapmalı, ulaşmalı da ne yapayım” derken aklına gelen fikri uygular. Hemen bir kağıda bir şeyler yazar ve yanındaki çırağa “Koş hemen o kıza bunu ver” der. Çırak uçarak kızın yanına ulaşır, kağıdı uzatır “Bunu Ersin abi yolladı” Buket şaşırır, alamaz Hülya’ya bakar , Hülya alır notu, birlikte okurlar “Mümkünse bana selamını lütfedermisin. Ersin 05.........”

Buketin yanakları al al olmuş, heyecanlanmışdır . Hülya gülerek “Bak çocukda seni düşünüyormuş gördün mü?” der. Diğer yanda çırak, Ersin’e anlatmışdır kızın notu alamadığını. İçine korku düşer. “Buraya müşteri olarak geliyor ya ters anlarsa” diye diye zaman geçmez.

Hülya ile Buket akşam beraberdirler. Hülya tutturur “Bak adı Ersinmiş hadi mesaj atalım hadi” Buket çekinse de Hülya alır telefonu eline “merhaba ben buket” yazar. Hemen cevap gelir. “Merhaba bende Ersin, saatlerdir senden haber bekliyorum nasılsın”…… Sonrasında saatlerce mesajlaşırlar. Hatta bir hafta boyunca sürekli mesaj yoluyla iletişim kurarlar.

Bir haftadır iletişim kurdukları halde henüz yüz yüze görüşemediklerini hatırlatmak isteyen Ersin “Gül yüzünü bir yerde çay içerken görme imkanım varmı” diye sorar. Genç kız olumlu yanıt verince ertesi gün buluşmaya karar verirler.

İlk buluşmaya sakin bir yer seçerler. Buket ilk defa geldiği mekana bayılır botanik bahçesi, balıkları , kuşları enfes güzelikdeki mekan pır pır atan kalbinin heyecanını bastırır. Ersin önceden gelmiş sabırsızca beklediği genç kız gelince hemen ayağa kalkar. İşaret diliyle “hoş geldin” der.buket “merhaba hoşbulduk”derken şaşkındır “işaretleri nerden biliyorsun” diye sorar. Meğer delikanlı kızın sağır-dilsiz olduğunu anladığından beri işaret dilini araştıyor hatta yetinmeyip kursa başlamışdır. Kısa zamanda epey işaret öğrenmişdir, bu sayede çok güzel anlaşırlar. Takıldığı noktalarda kağıda yazarlar sessiz kelimeleri…

Akşamüstü Buket hülyanın yanına giderken havalarda uçar , tek tek anlatır olanı biteni.

Gençler sık sık görüşür olmuşlardır. Hem net vasıtasıyla yazışarak, hem de dışarıda gezerek. Ersin çoğunlukla arabasıyla kızı alır ilçenin en yüksek tepesindeki yere, dilek tepesine götürür. Mutlaka her görüşmelerinde beyazgül getirir masumiyeti anlattığı için. Sevdiği kızı çiçeklere benzetir, hep çiçeğim diyerek başlar söze…….

Haftalar aylar geçer gençler birbirine iyice bağlanır. Ersin bukete tutkundur ,her sabah uyandığı anda günaydın mesajları atar, geceleri ise onu ne çok sevdiğini söylemeden başını yastığa koymaz. Buket gece gündüz Ersin’i düşünür olmuşdur. Bir yandan içi titremekde “Her şey çok yolunda gidiyor, çok seviyorum, aşık oldum fakat korkuyorum” diye anlatır Hülya’ya. Hülya’nında ürpertileri vardır, her zaman görüşmeleri için ortam hazırlasa da, Ersini sıkı sıkı uyarmışdır Buket’i asla üzmemesi için.

Ersin ile Buket yine dilek tepesine çıkarlar genç kızın deniz misali yeşil gözlerine bakarak
“Bak çiçeğim” der
“Şu aşağıda gördüğün yaşadığımız ilçe, bundan sonra sensiz yaşayacağım her gün haram bana. Bu gördüğün deniz, gözlerinden almış güzelliğini. Sensiz kalırsam boğulurum .Hayatımın geri kalanını seninle geçirmek istiyorum çiçeğim.”

Buket hiç bir cevap vermez, yine tatlı tatlı gülümser ve sıkı sıkı sarılır sevdiği adama.

Ersin akşam eve gidince hemen annesini odasına çağırır. Uzun zamandır bir kızla görüşdüğünü, ne çok sevdiğini ve kızı anlatır . evlenmek istediğini de belirtir.
Annesi “ Tamam evladım , bakarız hayırlısı” der sadece.

Anne Serpil hanım ailede otoriterliğle bilinir. Ailesine , köklerine, geleneklerine bağlıdır. Tek oğlu Ersin için de her zaman en iyisini istemişdir. Onun için bazı şeyler ya ak ya da karadır. Olurları ve olmazları hep kendi düşüncelerine göre seçmektedir.

Serpil hanım Buket kızı çevresi vasıtasıyla soruşturmaya başlar…


( hikaye bunda sonra başlıyor / devam edecek )

( Sessiz Heceler ( 2 ) başlıklı yazı NazlıKaragöz tarafından 9/12/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.