hedef  ile ilgili görsel sonucu
 
 Hedef, hedef  bilinci sadece bilmeyi mi öğretir? Yoksa yanına hedefi alarak, hedef bilinci ile hakka, haklının mazlumun yanına götürmeye mi yarar? Elbette sadece bilmeye değil, bir hedef seçtirerek hakka haklının mazlumun yanına götürür. Ama ilk önce kendini tanımasına hakkı tanımasına iman ederek bir hedefe odaklanmasını sağlar. Amaç ve hedefi olmayan bilinç ya da şuur, hiçbir anlam ve mana taşımaz hiçbir zaman. Yer altında duran altın madene her hangi bir çalışma emekle ulaşılmıyorsa, bize hiçbir fayda sağlamayacak toprağın altında kalacaktır, değeri anlaşılmadan.
 
Hedef seçmek, ulaşmak hakkı söylemek eğer topluma bir yarar sağlayacaksa, o zaman seçilen hedef en doğrusudur, zaten en güzeli de budur. Kur’an tüm sorularımıza beklentilerime bir cevap Yüce Allah’ın emri değil midir? Bizi dünya ve ahiret saadetine götüren ulaştıran, hedefimizi seçmemizi yola çıkmamızı söyleyen? Evet, doğrudur, ama pratikte amel ile hareket ettirmeyen, hedefi seçtirmeyen ameli ile yol aldırtmayan hedefte doğru hedef değildir.
 
Hak yolunda hakka gönüllere ulaştırmayan hedef neyi değiştirecektir? Bizi mi? Beni mi? Kimi? Harekete geçirmeyen hedef beni, seni değiştirerek biz yapmaz, sadece beklentilerimiz için bizim gibi bir köşede oturan, etliye sütlüye karışmayan tembeller gibi tembellikle bir köşede, harekete geçirecek olanı bekler. Perişan olan dünyamızla bizi değiştirecek bir bakış görüş açısı olmayan hedefte yanlıştır. Bilinç ve inanç ile yoğrulmayan hedeflere, hedef bilinci demekte çok gülünç olacaktır.
Bizi hakka inanca imana doğru olan Kur’an ve nur Nebi yoluna götürecek hedef bilincinde olmamız dileğimle. Bugün başlayan Mübarek Üç aylar İslam âlemine ve uyanışımıza vesile olur inşallah. Selam ve dua ile.
Mehmet Aluç
 
( Hedef Ve Hedef Bilinci başlıklı yazı kul mehmet tarafından 30.03.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.