Şok! Şok! Bir Beklenti ve Diğer Bir Beklenti ile Fiziksel Sohbetinde Beklentilerin Çarpışması! 


                                  Beklentilerin Çarpışması Ve Fikirlerin Ayrılığı...

 

 

Bir beklenti diğer bir beklentiyle yolda tesadüfen karşılaşır, kendisine gel seninle  bu acil beklenilen beklentiyi ekelim, bekleyeni bekletelim değerimiz artar, bizi beklerken yapacağı tahminlerle tahmin etme konusunda fikir sahibi olur, zihnini canlı tutarak, bizi beklerken beklentisinin gerçekleşeceği anı ayakta heyecan içinde beklemiş olsa ne kaybederiz ki?

 

Bir beklenti cevap vermiş. Bence beklenti içinde bir beklentiyi bekleyen, yani bizi bekleyene varmaz isek anında o beklenti değil saplantıya eklenti, beklentiyi beklememeye davetiye çıkarır ki buda değerimizi düşürür. Bekleyen, biz beklentiyi beklerken bizim gelip gelmeme niyetimizi elindeki ölçmeye yönelik, analizler, valizler, niyetsizler grafiğine bakarak tahminde bulunursa bize yazık olur.

 

Diğer beklenti devam etmiş, öyle ise gelişimizin yönündeki beklentiyi çabuk tutalım, gidiş yönünde beklentisi negatif, a negatif, b Negatif çıkarsa, bir tutarsızlık olursa yeni beklentiye girmemesi açısından biraz geç gitsek olur mu?

 

Bir beklenti yine cevap vermiş, karar alıcı değişkenlere göre bizim değişik mizacımızdaki değişen dengelerimizin sallantıda olduğunu ortaya çıkarırsa, beklenti içinde bizi bekleyenin önüne serilir ise, bu tam anlamıyla bizim açımızdan bir kayıp olur. Beklenti yani bizde ki büyüme hızı küçülmeye doğru yönelir ve küçülürse cebe değil, bilmem nereye bizi sokarlar ki orası da çok pis kokan yerdir ki beklemek, tam bir ıstırap olur zor çıkarsın yani zor çıkarız. Bence bizi bekleyeni bekletmeden acı bir beklenti içinde bizi terk etmesine izin, vermeden koşmalıyız.

 

Diğer beklenti seninle biz değişkenler hakkında bir yol bularak orta yolda buluşamayacağız galiba. Bırak biz tahminlerin neticesinde değerimiz yükselince varalım beklenti içinde, bizi bekleyene. Göstergemiz en son noktaya çıkana kadar az bekleyelim, değerimiz artsın babında. Bir ağırlığımız varsa bunu hissettirelim hafif adımlarla yürüyelim, makro mikro düşsel fiziksel dengeler biz varana kadar alt üst olsun, biz inşa edelim puanları biz kapalım anlamında.


Diğer beklenti hala aynı kararlıkla inatla sözüne devam eder. Ben biz beklentiyi en yüksekte tutmak ve en az on yıl değerimizden hiçbir şey kaybetmeden beklenti içinde olanların beklentisi olarak kalmayı söylüyorum.

 

Bir beklenti devam eder. Peki sen bu yaklaşımı veya tutumuna bağlı olarak bu hareketimizle beklenilen olacağımızın unutulmayan olmayacağımızın teminatını verebilir misin? Bu söylediğin şekilde insanlar beklentisiz bir düşünce ile hareketle hiç beklenti içinde olmadan, diğer yan etkenlerle beklentisizlik, hareketsizlik, düşüncesizlik, eylemsizlik içinde kalmayacaklarının garantisini verebilir misin bu mikro olan gözleminle saçma fikirlerinle?

 

Diğer beklenti kızgın bir halde, ama sende bir karada dur ya da katıl öyle kenarda durma! Beklentiler de birazcık yamukluk olsa ne çıkar ki, bu bizi bağlamaz ki bir değişken olarak deneyelim diyorum, yoksa bende insanların beklentisiz, hareketsizlik, eylemsizlik içinde yan kolların içinde hapis kalmasını istemem.

 

Bir beklenti haydi durmayalım acele edelim beklentisiyle bizi aylardır bekleyenlere varalım bizden beklentileri var soralım yerine getirelim .Uzun dönemde kısır döngüye girerek fikri kısırlaşmadan hemen yanında olalım. Tahminlerle odaklı yaşayarak aşağı, yukarı, yani, babında, olasılık dahilinde, olağan dışı sapmalar olabilir saplantısına saplanmadan ona yetişelim haydi kıvırma, sallama oranı, buranı, şuranı….

Mehmet Aluç


( Beklentilerin Çarpışması Ve Fikirlerin Ayrılığı... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 29.08.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.